Ország-világ

2009.04.14. 12:57

Már most oszlatás a Kossuth téren?!

Kedden már kora délután felállt a rendőrsorfal a Vértanúk terén és a Szalay utcánál, az embereket az Alkotmány utca felé szorítják. A rendőrség háromszor szólította fel a tömeget, hogy hagyja el a Kossuth teret az Alkotmány utca irányába.

mti

A rendőrök a Vértanúk tere felől védőfelszerelés nélkül, sorfalat alkotva szorítják az embereket az Alkotmány utca felé, a rendőrsorfal mögött tucatnyi kutyás rendőr is vonul. Eközben a Szalay utca felől is megindult a rendőrsorfal az Alkotmány utca felé, itt a rendőrök rohamsisakot is viselnek. A Nagy Ignác utcában vízágyú áll készenlétben.

A téren 12 óra tájban 1.200-1.300 embert látni, árpádsávos és nemzeti színű lobogókat lengetnek, folyamatos a kiabálás, fütyülés. A tömegből többen leültek a villamossínekre, nem hajlandóak elhagyni a teret.

Közben érkeznek a képviselők a parlament plenáris ülésére, amelyen a Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel szembeni bizalmatlansági indítványról és Bajnai Gordon kormányfővé választásáról döntenek. Az Országgyűlés feloszlatását és az előre hozott választások kiírását követelő tömeg füttyögéssel, kiabálással reagál a képviselők érkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában