Ország-világ

2009.04.14. 12:03

Miért megy Veres, miért marad Draskovics? Kritikák az MSZP elnökségétől

Az MSZP elnökségének tagjai kritikát fogalmaztak meg a leendő Bajnai-kormány névsorával kapcsolatban a testület reggeli ülésén - tudta meg az MTI szocialista forrásokból kedden.

MTI

Az MTI információi szerint bírálat érte egyebek mellett azt, hogy Ficsor Ádám, Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke a jövőben miniszterként felügyelné a titkosszolgálatokat. Többen úgy vélték, újból a régi konstrukciót kellene inkább elővenni: egy, a Miniszterelnöki Hivatalhoz tartozó államtitkárnak kellene irányítania a szolgálatokat. Draskovics Tibor kormányban maradását sem övezte "osztatlan lelkesedés". Ezzel párhuzamba állították többen, hogy Veres János pénzügyminiszternek viszont távoznia kell.

Az MTI úgy tudja, hogy Veres Jánost többen dicsérték az elmúlt években végzett munkájáért. A távirati iroda úgy értesült, hogy Bajnai Gordon ezekre a felvetésekre érdemben nem reagált. Azt viszont közölte, hogy "szakértői jellegű" lesz az új kabinet, mert a gazdaságot érintő tárcákat nem pártpolitikusok fogják vezetni. Az államtitkárok egyelőre a helyükön maradnak, az ő sorsukról a hét második felében születik döntés.

Volt olyan elnökségi tag, aki viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy mind a miniszterelnök-jelölt, mind a kancellária új vezetője, Molnár Csaba és Ficsor Ádám Gyurcsány Ferenc "emberének" számít. Az elnökségi ülést egyébként eredetileg egyórásra tervezték, de csaknem két órán át tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában