Ország-világ

2009.04.15. 15:29

„Nem végkielégítés, hanem juttatás” - röpködnek a miniszteri milliók

A jelenlegi szabályok szerint több távozó miniszter is részesül végkielégítésben a mostani kormányváltás során. A kormánytagok közül Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Göncz Kinga, Szilvásy György, illetve Veres János távozó minisztereknek jár a végkielégítés.

MTI

A kormányszóvivői iroda az MTI kérdésére közölte: a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerint ez nem végkielégítés, hanem juttatás, és azoknak jár, akik több mint egy évig a kormány tagjai voltak.

A három miniszter és a volt kormányfő hat havi illetménnyel megegyező juttatásra jogosult. Göncz Kinga, Szilvásy György és Veres János fejenként bruttó 7,78 millió forintot kap, Gyurcsány Ferencnek több mint 9 millió forint jár.

A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint a leköszönt miniszterelnök - ahogy hivatali ideje alatt - most is jótékony célra fordítja az összeget.

A távozó miniszterek közül Szűcs Erika, Gyenesei István és Molnár Károly kevesebb mint egy évig voltak a kormány tagjai, így nekik nem jár juttatás.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában