Ország-világ

2009.04.29. 12:40

Parlamenti érmet kapott Overdose tulajdonosa

Parlamenti érmet kapott Overdose, a magyar csodaló tulajdonosa, Mikóczy Zoltán Szili Katalin házelnöktől szerdán az Országházban.

MTI

A mostani parlamenti találkozó Szili Katalin és Suchman Tamás, MSZP-s országgyűlési képviselő tavaly augusztusi, alagi látogatásának viszonzása volt, amikor a házelnök - mint emlékeztetett - egy kosár almát és sárgarépát vitt a magyar csodalónak. Szili Katalin már akkor meghívta Overdose tulajdonosát, trénerét és gondozóit az Országházba.

Az Országgyűlés elnöke a találkozó után az MTI-nek elmondta, az átadott éremmel elismerését fejezte ki, hogy Overdose magyar színekben fut, ezzel ugyanis Magyarország imázsát építi, és az ország hírnevét nemzetközi szinten is öregbíti.

A szerdai látogatáson a vendégek arról tájékoztatták az Országgyűlés elnökét, hogyan készülnek Overdose angliai megmérettetésére.

A négyéves telivér eddigi 12 versenyén veretlen maradt. Május  23-án a Haydock Parkban a százezer fontos Temple Stakes-ben mutatkozik be, majd július közepéig négy verseny vár rá. Júniusban a két ascoti viadal következik öt napon belül, azután július 10-én Newmarketben áll rajthoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában