Ország-világ

2009.05.05. 09:45

Elő a szögmérőt! Megkezdődtek a matekérettségik!

Rendben megkezdődtek a matematika írásbeli érettségi vizsgák kedden reggel a középiskolákban, fennakadásról sehonnan nem érkezett információ

mti

A második vizsganapon középszinten 1.248 helyszínen 92.817 diák, emelt szinten 65 helyszínen 2.531 tanuló tesz vizsgát - közölte az Oktatási Hivatal az intézményekből érkezett visszajelzések alapján.

Az oktatási tárca tájékoztatása szerint matematikából középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia és német nyelven is írnak érettségi vizsgát.

A matematika középszintű írásbeli vizsgája 180 percig tart. A vizsgázó először az I. feladatlapot tölti ki 45 perc alatt, majd a II. feladatlapot oldja meg, erre 135 perce van.

A matematika vizsgatárgy emelt szintű írásbeli vizsgája 240 perces. A vizsga két részből áll, a vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és a feladatok megoldásának sorrendjét is  meghatározhatja.

A diákok a vizsgán közép- és emelt szinten is függvénytáblázatot egyidejűleg akár többfélét is), szöveges adatok tárolására és egjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet, körzőt, vonalzót, ögmérőt használhatnak, ezekről maguknak kell gondoskodniuk. Az szközöket a vizsga során egymás között nem cserélhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában