Ország-világ

2009.05.05. 11:08

Nem ment börtönbe a Jobbik gyöngyösi elnöke, otthon várja a rendőröket

Nem hajlandó börtönbe vonulni a Jobbik gyöngyösi elnöke. A város polgármestere és alpolgármestere ellen veszített pert, a pénzbüntetést nem fizette meg. Ma kellett volna megkezdenie az elzárásra váltott büntetés letöltését.

heol.hu

Sajtóközleményben tudatta a Jobbik gyöngyösi elnöke, Laczik Attila, hogy nem hajlandó megkezdeni büntetése letöltését.

"A JOBBIK Magyarországért Mozgalom-Párt gyöngyösi elnöke Laczik Attila, Hiesz György Gyöngyös szocialista polgármester és dr Végh Attila alpolgármester személyére a gyöngyösi GYÖNGYHÁZ üzletközpont ingatlan adás-vételével – volt Puskin mozi – kapcsolatban nagy nyilvánosság előtt azt állította, hogy az ingatlan adás-vételi szerződésekben a szocialista városvezetés hamis, hazug jognyilatkozatokat foglalt közokiratba annak érdekében, hogy egy terhelt ingatlantulajdon elidegenítésének jogszabályi feltételeit biztosítsák - írta a heol.hu.

A JOBBIK gyöngyösi elnökét ezért 90.000 Ft pénzbüntetésre vagy 300 Ft napi tételként 300 nap elzárásra ítélte Heves Megyei Bíróság. A JOBBIK gyöngyösi elnöke a 90.000 Ft pénzbüntetés megfizetését megtagadta, így azt 300 napi elzárásra változtatta a bíróság. A JOBBIK gyöngyösi elnökének 2009. május 05 napján 9 órára kellett megjelennie az egri büntetés-végrehajtási intézetben. A JOBBIK gyöngyösi elnöke írásban tájékoztatta a büntetés-végrehajtási intézetet és eljáró bíróságot, hogy nem tesz eleget a bírói rendelkezésnek, nem fizeti meg a bírságot és nem vonul be büntetésének letöltésére sem." - áll a közleményben.

Az elnök azt is tudatja: "erőszakkal történő elővezetését egész nap – éjjeli órákban is - várja állandó lakhelyén illetve megadott  telefonos elérhetőségen."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában