Ország-világ

2011.05.19. 16:25

Trükkös csalók utaznak a kisvállalkozókra

Reklám e-maillel indul a legújabb csalási módszer: pénzt próbálnak kiszedni cégvezetőkből.

kempf

Elmondásuk szerint vállalják, hogy elkészítik a cég német nyelvű weboldalát vagy áruházát, ügyfélszolgálatot biztosítanak, üzletkötőkkel szerződnek az adott termék vagy szolgáltatás értékesítésére, marketing-kampányt indítanak valamint németországi irodát és levelezési címet ajánlanak - mindezt 250.000 forint beugróért, illetve a szolgáltatások, termékek eladásából származó 3%-os jutalékért.

Azóta azonban több hazai vállalkozó is úgy nyilatkozott, hogy miután fizettek, az ígéretekből semmi nem valósult meg, a vélelmezett csaló pedig elérhetetlen.

Először akkor vált gyanússá az ügylet, amikor az egyik, a szokásosnál szemfülesebb potenciális áldozat referenciákat kért az illetőtől, aki pusztán egy hat cégnévből álló listát tudott mutatni némi időhúzás után, ám németországi weboldala egyiküknek sem volt.

A károsultak most egységbe tömörülve próbálják visszaszerezni a pénzüket. Többségük jóval többet is fizetett 250.000-nél, mivel a személyes megbeszélésen már 2500 euróról volt szó, mondván, „a titkárnő véletlen téves összeget írt az e-mailbe”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában