cápakaland

2017.09.11. 10:06

Szörföst támadott meg egy cápa Ausztrália keleti partjainál

A szörfdeszka felfogta a félelmetes ragadozó támadásának erejét, így a férfi enyhébb sérülésekkel megúszta a vasárnapi kalandot.

A Föld legszerencsésebb emberének nevezte barátja a szörföst.

A 35 éves Abe McGrath Ilukánál, Új-Dél-Wales északi partvidékén szörfölt vasárnap, amikor megtámadta egy 3,5 méter hosszú fehér cápa. A rendőrségi közlemény szerint a cápa a víz alól rontott neki a deszkának, ami nagyot csattant, a rajta fekvő szörfös pedig a levegőbe repült, majd a vízbe esett. A cápa aztán még körözött egy kicsit az áldozata körül, de később elúszott.

A szörfösnek sikerült a deszkába kapaszkodva a partra jutnia, ahol a barátja sietett segítségére és vitte kórházba. A cápa fogai eltépték a szörfös ruháját és a csípőjét is felsértették, de a sebesülés ellátása után még vasárnap éjjel hazamehetett a kórházból.

Barátja szerint ha McGrath nem feküdt, hanem ült volna a szörfdeszkán, biztos leharapta volna a lábát a cápa.

Két hete egy 37 éves szörfös menekült meg hasonló módon egy három méteres fehér cápa támadásától Ausztrália délkeleti partvidékén. A ragadozó fogai a deszkát marcangolták szét, a férfi pedig csupán felszíni sérülésekkel megúszta a veszélyes találkozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában