a migránsok oldalára állt?

2018.05.09. 11:37

Szijjártó Péter elküldte az osztrák államfőnek a Soros-tervet

A külgazdasági- és külügyminiszter lépése mögött az áll, hogy Alexander Van der Bellen a közelmúltban azt állította, Soros Györgynek nincs köze az Európába irányuló bevándorlási hullámhoz.

Budapest, 2018. május 9. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karának ünnepségén az egyetem dísztermében 2018. május 9-én.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Illyés Tibor

Menczer Tamás közleménye szerint az elmúlt hetekben Ausztriában is a politikai viták középpontjába került a Soros-terv. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkára kiemelte: Soros György maga használja a terv szót, és részletesen leírja, hogy migránsok millióit akarja behozni Európába, majd szétosztani. „Olvasható az is, hogy Soros György fel akarja számolni a nemzeti határokat, valamint szerinte az Európai Uniónak jelentős összeggel kell támogatnia a migránsok betelepítését, és ezt a pénzt a tagállamoktól kell elvonni” – áll a közleményben.

Menczer Tamás közlése szerint Alexander Van der Bellen a közelmúltban azt állította, hogy Soros Györgynek nincs köze az Európába irányuló bevándorlási hullámhoz, ezért Szijjártó Péter megküldte az osztrák államfőnek a Soros-terv pontjait.

A levélben a magyar külügyminiszter tájékoztatja az osztrák államfőt arról, hogy Magyarországon nagy vitákat váltott ki a Soros-terv, majd a magyar emberek az áprilisi parlamenti választáson egyértelműen az ország biztonságának és szuverenitásának megvédése, és a migráció megállítása mellett döntöttek – ismertette Menczer Tamás.

A helyettes államtitkár felidézte: a magyar külügyminiszter Alexander Van der Bellen nyilatkozata után már közölte, sajnálja, hogy az osztrák államfő Soros György és a migránsok oldalára állt. „Ha Alexander Van der Bellen egy migránsokkal elárasztott Ausztriát szeretne, akkor erről majd az osztrák választóknak kell elszámolnia. A magyar kormány nem migránsokra, hanem békében és biztonságban élő magyar családokra akarja építeni az ország jövőjét” – írta közleményében Menczer Tamás.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Forrás: MTI Fotó/Illyés Tibor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában