Járvány

2020.05.11. 21:23

Április közepi szintre csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma

Az elmúlt héten folyamatosan csökkent a betegek száma Magyarországon. Jelenleg 782 embert ápolnak kórházban.

Koronavírus-teszthez vesznek mintát egy nő szájüregéből a Dombóvári Szent Lukács Kórházban kialakított szûrőállomáson 2020. május 11-én.

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Az április közepi szintre csökkent vissza a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma. A legutóbbi adatok szerint 782 főt ápolnak kórházban, közülük jelenleg 42-en vannak lélegeztőgépen. Az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápoltak száma. A tapasztalatok szerint az enyhe tüneteket mutató betegek 1-2 hét alatt, a súlyosabb tüneteket mutatók több hét alatt gyógyulnak meg a kórházban olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

A fertőzések számának csökkenésével elindul a felkészülés az egészségügyi ellátások fokozatos újranyitására is. Ez több ütemben történik. Elsőként az egészségügyi alapellátás, a háziorvosok, a fogorvosok, valamint a járóbeteg szakrendelők nyitották meg újra szolgáltatásaikat, de még csökkentett üzemmódban és fokozott óvintézkedések mellett.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A kórházak is készülnek a fokozatos újranyitásra, épp ezt szolgálja a „ régi új” beutalási rend is, amely képes tehermentesíteni több kórházat, hogy minél előbb elkezdődhessenek a járvány miatt elhalasztott vizsgálatok, kezelések.

Emellett természetesen fenn kell tartani a járványügyi készültséget,

hogy a kórházak szükség esetén egy újabb betegszám emelkedés esetén is képesek legyenek a koronavírusos betegek tömeges fogadására és ellátására.

A járvány alakulása biztató, eddig sikerült alacsonyan tartani a fertőzöttek számát,

a május 4-én vidéken életbe lépett új szabályok járványügyi hatását azonban fokozottan figyelik mind a fertőzöttek, mind a kórházi ápolásra szorulók tekintetében.

Borítókép: koronavírus-teszthez vesznek mintát egy nő szájüregéből a Dombóvári Szent Lukács Kórházban kialakított szűrőállomáson 2020. május 11-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában