Járvány

2020.05.05. 10:34

Ezek a rémálmok szerepeltek a matektételek között

Gráfok, függvények, kördiagramok és a módusz-, illetve mediánszámítás is szerepelt az idei matematika érettségi első részében az Eduline oktatási portál információi szerint.

Debrecen, 2020. május 5. Védõmaszkot viselõ diák a matematika írásbeli érettségi vizsgán a debreceni Ady Endre Gimnáziumban 2020. május 5-én. Matematikából középszinten 65 630-an, emelt szinten 4892-en érettségiznek. A koronavírus-járvány miatt a tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat, valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak kesztyût is biztosítanak. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A diákok emellett

kaptak feladatot a háromszögek szögeiről és mértani sorozatokról is.

Az érettségi második, hosszabb és összetettebb feladatokból álló részében

valószínűség- és százalékszámítás, egyenletek és függvények is szerepelnek.

Az érettségizők – ahogy azt a korábbi években megszokhatták – több szöveges feladatot is kaptak.

A több témakört érintő feladatok között van olyan, ami az olimpiai játékokkal foglalkozik, de volt egy sétálóutcák lekövezésével kapcsolatos feladat is.

A matematika középszintű írásbeli vizsga 180 percig tart.

Tételfüzetek egy tanárnő kezében a matematika írásbeli érettségi vizsgán a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban 2020. május 5-én.
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A diákok először az I. (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldották meg, a feladatlapokon belül a rendelkezésére álló időt tetszés szerint oszthatták meg az egyes feladatok között és a megoldások sorrendjét is meghatározhatják.

A matematika emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces.

Az írásbeli ezen a szinten is két részből állt, és a diákok a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatták meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és a megoldások sorrendjét is meghatározhatták.

Borítókép: Védőmaszkot viselő diák a matematika írásbeli érettségi vizsgán a debreceni Ady Endre Gimnáziumban 2020. május 5-én. Matematikából középszinten 65 630-an, emelt szinten 4892-en érettségiznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában