Járvány

2020.06.16. 10:18

Farkas Örs: a különleges jogrend visszavonása a baloldal hiteltelenségét bizonyítja

Az Országgyűlés kedden visszavonhatja a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet, ami „ékes példája” a baloldal hiteltelenségének – mondta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A szóvivő elmondta, a különleges jogrend bevezetésekor a baloldali pártok azzal hitegették a hazai és a nemzetközi közvéleményt, hogy egy diktatórikus eszközről van szó, az ellenzéki képviselőket be fogják börtönözni, az ellenzéki sajtónak pedig „befellegzett”.

„Ezeknek a politikai akcióknak – mert nincsen másról itt szó – az volt a célja, hogy hiteltelenné tegyék akár a kormányzati munkát, akár az egészségügyi munkát,

és azoknak a szakembereknek a munkáját, akik egyébként éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy Magyarország a koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszát sikerrel zárhassa” – fogalmazott a szóvivő.

Hozzátette, amikor ez nem sikerült, akkor

a baloldali pártok a nemzetközi közvéleményhez, illetve a politikához fordultak, és ott próbáltak meg olyan hangulatot kelteni, mintha Magyarország valami „elképesztő diktatórikus eszközt használna”.

Pedig a magyar kormány pontosan olyan eszközöket használt, mint más nyugat-európai országok – fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában