Ostrom alatt áll Európa

2020.09.25. 10:22

Olasz embercsempészeket állítottak bíróság elé

A két férfi augusztus 25-én hajnalban egy hétszemélyes autóval a szerb-magyar határnál lévő Bácsszentgyörgy környékére hajtott azért, hogy a határ közeléből négy albán bevándorlót Ausztrián keresztül Olaszországba csempésszen.

A bíróság jogerősen 1 év 4 hónap és 1 év 5 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt két olasz állampolgárt embercsempészés miatt – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a két olasz férfi augusztus 25-én hajnalban egy olasz honosságú, hétszemélyes autóval a szerb-magyar határnál lévő Bácsszentgyörgy környékére hajtott azért, hogy a határ közeléből négy albán bevándorlót Ausztrián keresztül Olaszországba csempésszen.

A vádlottak – akik tudták, hogy a migránsok illegálisan lépték át a határt – fel is vették a gépkocsiba a bevándorlókat, majd elindultak Ausztria felé. A határvadász járőrök azonban Gara környékén észrevették a csempészautót és meg akarták állítani.

A vádlottak azonban nem álltak meg, hanem nagy sebességgel Baja felé kezdtek menekülni. Végül mintegy tízperces üldözés után a rendőrök Baja belterületén elfogták és őrizetbe vették őket.

A Bajai Járási Ügyészség az olasz vádlottakat a határ átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt állította bíróság elé.

A Bajai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az olasz embercsempészeket és az egyik férfit 1 év 4 hónap, míg a másikat 1 év 5 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte azzal, hogy mindkettőjüket 3 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában