Ország-világ

2021.02.14. 11:53

Eddig már több mint százezren töltötték ki az állatvédelemi kérdőívet (videó)

Ovádi Péter a közösségi oldalára feltöltött videójában arra buzdított mindenkit, hogy mondja el véleményét az állatvédelemről szóló online párbeszédben

Budapest, 2021. február 7. Egy kutya a budapesti NOÉ Állatotthonban 2021. február 7-én. Állatvédelmi társadalmi párbeszéd indult, online kérdőív formájában várják a lakosság véleményét. A kérdőívet vasárnaptól egy hónapon át lehet kitölteni az allatvedelem.kormany.hu oldalon. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Egy hét alatt már több mint százezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló online kérdőívét – jelentette be a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos vasárnap.

Ovádi Péter a közösségi oldalára feltöltött videójában arra buzdított mindenkit, hogy mondja el véleményét az állatvédelemről szóló online párbeszédben. Közölte: tizenhárom fontos kérdést tettek fel, a kérdőív három perc alatt kitölthető.

„Hallassuk a hangunkat, mutassuk meg, hogy mennyien vagyunk az állatvédelem mellett, hiszen közös ügyünk!” – kérte a miniszteri biztos.

Fontos, hogy a kormány foglalkozik az állatvédelemmel

Schneider Kinga, a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője fontosnak tartja, hogy a kormány foglalkozik az állattartás, az állatvédelem kérdésével, és ehhez kérdőívet állított össze.

Schneider Kinga vasárnap az M1 aktuális csatornán azt mondta: reméli, hogy a kérdőívben szereplő fontos témák azt vetítik előre, hogy a kormányzat ezekkel foglalkozni kíván a jövőben.

A kérdések és az azokra adandó válaszok a felelős állattartóknak egyértelműek, de ahhoz, hogy változás indulhasson meg, a kérdőívek összesítése alapján is egyértelmű képnek kellene kirajzolódnia – vélekedett.

Beszélt arról is, hogy Magyarországon a legnagyobb problémát a kóbor állatok és az ivartalanítás kérdése jelenti. Ez a két terület azonnali beavatkozást igényel – jelentette ki.

Példaként azt említette, hogy a gyepmesteri teleprendszer átalakításánál fokozottan kellene érvényesülnie az állatvédő szemléletnek, az ivartalanítások számának növeléséért pedig kormányzati, központi segítségre lenne szükség.

Borítókép: Egy kutya a budapesti NOÉ Állatotthonban 2021. február 7-én. Állatvédelmi társadalmi párbeszéd indult, online kérdőív formájában várják a lakosság véleményét. A kérdőívet vasárnaptól egy hónapon át lehet kitölteni az allatvedelem.kormany.hu oldalon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában