NATO-beruházás

2021.02.24. 09:10

Új katonai tábor épül Gyulafirátót határában

A NATO finanszírozásában új katonai tábor épül a Veszprém megyei Gyulafirátót határában – írta szerdai számában a Magyar Hírlap.

Az új táborra azért van szükség, mert a honvédelmi és haderőfejlesztési program tervei alapján a honvédség a közeljövőben olyan új és modern technikai eszközökkel bővül, amelyek manőverezéséhez a korábbinál nagyobb hely kell. A helyszínre pedig azért esett a választás, mert a Bakonyban már a 19. század óta működik a lőtér. Az új bázist a településtől csaknem egy kilométerre valósítják meg.

Az építkezés a terep rendezésével elindult a közelmúltban. A tábor első üteme a tervek szerint 2023 elejére készül el, és a nemzetközi erők, valamint a Központi Lő- és Gyakorlótér állományának elhelyezésére is szolgál majd. A komplex objektumban a sátorhelyek és elhelyezési épületek mellett egy gép- és harcjárműtelep, egy javítóműhely, étkezde, elsősegélynyújtó hely és sportközpont is lesz.

A beruházás fontos része lesz a hajmáskéri vasútállomás és a tábor között épülő önálló vasúti pálya is. Az új fejállomáson mind a személyi állomány, mind a nehéz technikai eszközök kirakodása és mozgatása megoldható a lakosság és a faluban közlekedők zavarása nélkül – olvasható a Magyar Hírlapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában