gondolatok

2021.03.03. 19:32

Alapjogokért Központ: beigazolódott, amit a Néppártról megjósoltunk

Szánthó Miklós szerint a Fidesz távozása az Európai Néppárt számára vég, a Fidesznek pedig sikeres új kezdet lehet.

„Beigazolódott, amit korábban megjósoltunk: az Európai Néppárt (EPP) elbukott” – írja az Alapjogokért Központ a Facebook-oldalán azzal kapcsolatosan, hogy a a Fidesz vezető testülete úgy döntött, azonnal elhagyja az EPP európai parlamenti képviselőcsoportját. A kutatóközpont felidézte igazgatójának, Szánthó Miklósnak két korábbi gondolatát az Európai Néppárt hozzáállásával és a várható következményekkel kapcsolatban.

Az egyik a Magyar Nemzetben jelent meg, a Vár állott, most kőhalom című cikkben, és úgy szólt: „A keresztyéniesen humanista egykori önmagával is egyre gyengébb kapcsolódással bíró Európai Néppárt valóban nem az, ami volt, és pláne nem az, aminek kellene lennie.”

A másikat a Mandiner közölte, amelyben Szánthó Miklós úgy fogalmazott: „A Fidesz esetleges távozása az Európai Néppárt számára valóban a vég, a Fidesznek pedig valami sikeres új kezdete lehet.”

Az Alapjogokért Központ posztja szerint Szánthó Miklós tavaly év eleji írásaiban az Európai Néppárt eszmei talajvesztettségét mutatta be. Akkor még csak egy „esetleges” kilépésről írt. Egy évvel később, azaz ma a Fidesz kilép a néppárt frakciójából – emlékeztet a kutatóközpont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában