Ország-világ

2021.04.16. 20:32

Megduplázódik a megújult Erzsébet-tábor befogadóképessége

Így jelentősen nőhet a korábbi évi százezres létszám – nyilatkozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a közmédiának pénteken Zánkán.

Zánka, 2021. április 16. Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter (k), Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (b) és Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke (j) az Erzsébet-táborok kapacitásbõvítésérõl és felújításáról tartott tájékoztatón a zánkai Erzsébet-táborban 2021. április 16-án. MTI/Vasvári Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Novák Katalin elmondta:

a szokásos napközis táborokat idén is mindenképpen megvalósítják, és ha a járványhelyzet lehetővé teszi, akkor az ottalvós táborokat is megszervezik Zánkán, valamint Fonyódligeten.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy mintegy 3 ezer gyermek táborozhat hetente egyidejűleg az Erzsébet-táborokban nyugat-európai körülmények között, annak a több tízmilliárdos beruházásnak köszönhetően, amely nagymértékben emeli majd az itt töltött idő minőségét.

Közlése szerint

ezidáig nem született döntés arról, hogy a járványhelyzet miatt lesz-e lehetőség megszervezni az ottalvós táborokat.

Rámutatott: ha sokan regisztrálnak és felveszik az oltást, akkor júniusra visszatérhet a normális élet és a nyári rendezvények, táborok is megtarthatók lesznek.

A miniszter elmondta, hogy nem csak Zánkán, hanem Fonyódligeten és Csillebércen is megújulnak a táborok, többek között téliesítik is az épületeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában