Felkészülés

2022.03.07. 12:08

A miniszterelnök beszámolt a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs döntéseiről (videó)

A V4-ek miniszterelnökei holnap Londonban, majd az Európai Unió összes miniszterelnöke csütörtökön és pénteken Párizsban tárgyal a béke helyreállítása érdekében.

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülésével kezdődött a nap a háború 12. napján. Megjelent az a rendelet, amely világossá teszi, hogy Magyarország területéről fegyvert nem lehet Ukrajna területére szállítani – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint figyelmeztető jel, hogy a háborús cselekmények egyre közelebb kerülnek a magyar határhoz. Ez azt jelenti, hogy a menekültek száma nőni fog. Nekünk arra kell felkészülni, hogy egyre több embert kell ellátnunk. Meghoztuk azokat a döntéseket, amelyek garantálják a hatóságok és a civil szervezetek közötti együttműködés olajozottságát – tette hozzá Orbán Viktor.

 

A miniszterelnök közölte, a héten ismét erőfeszítéseket tesznek a béke helyreállítása érdekében, ezért a V4-ek miniszterelnökei holnap Londonban, majd az Európai Unió összes miniszterelnöke csütörtökön és pénteken Párizsban tárgyal. Megpróbálják a háború útját elrekeszteni és megnyitni a tárgyalásokat, amelyek elvezethetnek a békéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában