Jó ötletnek tartja

2022.05.08. 12:16

Támogatja az olajembargót, és a nukleáris energiát is szankcionálná a jobbikos politikus

A javasolt szankciók jók és hatékonyak – reagált Ursula von der Leyen bejelentésére Gyöngyösi Márton jobbikos EP-képviselő, akit korábban kitiltottak Ukrajnából.

„Teljes az egyetértés abban, hogy a gazdasági szankciók a leghatékonyabb eszköz az orosz agresszió leállítására” – írta a Facebook-oldalán Gyöngyösi Márton. A jobbikos EP-képviselő kifejtette: a javasolt szankciók jók és hatékonyak – számolt be róla a Mandiner.hu.

Kár ugyanakkor, hogy az ukrajnai háború kellett ahhoz, hogy az EU felismerje, mennyire veszélyes az orosz energiafüggés, és hogy elkezdjünk beszélgetni az alternatív energiahordozókra és a szolidaritásra épülő egységes energiapiacról.

Gyöngyösi szerint Oroszország az elmúlt hetekben bebizonyította, hogy megbízhatatlan partner, az energiára pedig kizárólag politikai eszközként tekint.

Ismert, Gyöngyösi 2014-ben választási megfigyelőként vett részt az Európai Unió által el nem ismert Donyecki és Luhanszki Népköztársaságokban tartott választásokon, amiért a jobbikos politikust kitiltották Ukrajnából.

Borítókép: Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában