Exlex állapot

2022.09.19. 08:05

Elnökei után fut a Jobbik

Jakab Péter ugyan kikerült a Jobbik hivatalos bírósági nyilvántartásából, a pártnak továbbra sem sikerült Gyöngyösi Mártont bejegyezni. Jelenleg Potocskáné Kőrösi Anita a párt elnöke, így a Jobbik továbbra sem lehet hivatalos jelölőszervezet az időközi választásokon induló jelöltek mögött – írja a Magyar Nemzet.

A regnáló és a leendő pártvezetés tehetetlenségét egy újabb botrány is súlyosbítja

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

Potocskáné Kőrösi Anita a Jobbik elnöke – ez derül ki a Bíróság.hu internetes nyilvántartásából. A dokumentum szerint a Jobbik jelenlegi alelnökét, aki Jakab Péter júniusi lemondása után pár hétig vezette a pártot ügyvezető elnökként, szeptember 9-én jegyezték be a Jobbik elnökeként, noha július 2-a óta Gyöngyösi Márton vezeti a pártot. Potocskáné megbízása ráadásul 2024. május 7-ig tart a nyilvántartás szerint, ami arra utal, a Jobbik csak fut saját elnöksége után, és komoly fáziskéséssel jegyezteti be pártvezetőit, aminek politikai téren vannak kedvezőtlen következményei is. 

A párt ugyanis nem lehet hivatalos jelölőszervezet a mostanában esedékes időközi önkormányzati választásokon, mivel Gyöngyösi Márton hónapok elteltével sincs bejegyezve a párt elnökeként. 

Azaz, a pártban egy exlex állapot alakult ki ismét, miután az újabb elnökcserét a hivatal még nem jegyezte be. Potocskáné hiába a Jobbik elnöke papíron, hivatalosan ő már nem írhat alá semmit, Gyöngyösi Márton pedig még nem rendelkezik aláírási joggal. Ezért a jobbikos logók az elkövetkező időszakban várható időközi választási jelöltek neve alatt igencsak megtévesztők, a párt ugyanis hivatalosan nem lehet jelölőszervezet. A lap legutóbb egy hónapja írt arról, hogy a Jobbik logója a választók megtévesztésével szerepelt az újpesti időközi választás ellenzéki szórólapján, hiszen akkor még Jakab Péter volt a párt bejegyzett elnöke. 

A teljes cikk ITT olvasható.

Gyöngyösi viszonyáról írt Molnár Enikő

Folytatódik a Jobbik és a Jakab Péterrel együtt a pártból távozó Molnár Enikő közti sárdobálás: ezúttal Gyöngyösi Mártonról állítja Molnár, hogy a Jobbik elnöke korábban a budapesti Falk Miksa utcai szolgálati lakásban hónapokig együtt élt az asszisztensével, aki az egyik jobbikos önkormányzati képviselő jegyese volt, majd miután kiderült a hónapok óta tartó viszony, felbontotta eljegyzését. A Ripost beszámolója szerint Molnár a közösségi oldalán azt is írta, a történtek miatt Gyöngyösit a felesége elküldte otthonról. A portál azt írja, Jakab Péter élettársa azért látta jónak, hogy kiteregesse a párt újabb szennyesét, mert egyes jobbikosok őt bíráló, támadó megjegyzéseket tettek közzé a közösségi médiában. Facebook-bejegyzésében nem titkolja, hogy egyfajta visszavágásnak tekinti ezt a bejegyzést, hogy megmutassa, mennyien élnek hazug, képmutató módon a Jobbikban, beleértve a párt új elnökét, Gyöngyösi Mártont is. „A Jobbik politikusai, vezető tisztségviselői úgy érzik, az én magánéletem rájuk tartozik, és az azzal kapcsolatos minden megnyilvánulásukat tűrni fogom. Tévednek! Nekem, pont Ti ne akarjatok tanácsokat adni, és morális kérdésekről papolni, mert ahogy már mondtam, mindez álszent és gusztustalan! Vissza is hull rátok!” – írta Molnár, aki sorait azzal zárta: „Tovább is van, mondjam még?” (G. D.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában