Ranglista

2022.11.14. 06:11

A baloldali média befolyása a régi

A vörösbárónak is hívott baloldali oligarcha, Varga Zoltán médiabirodalmának ékköve, a harcosan baloldali narratívát képviselő 24.hu vezetői továbbra is a legbefolyásosabb médiaszereplők közé tartoznak – ismerteti a Magyar Nemzet.

Varga Zoltán emberei vannak a ranglista élén

Forrás: Hír TV

A Marketing&Media magazin Top 50 digitális szakemberek ranglistáján a véleményvezérek-főszerkesztők kategóriájában az első tíz helyen a baloldali orgánumok vezetői találhatók, közülük hárman a Central Médiacsoport munkatársai

– számol be róla a Magyar Nemzet.

Az előkelő harmadik helyen jegyzik Pető Pétert, aki 2019 óta vezeti főszerkesztői minőségben a 24.hu-t. Az ötödik, sportnyelven szólva még pontszerző helyen van Szigeti Péter, a 24.hu lapigazgatója. A szintén a Varga Zoltán neve fémjelezte lapcsoporthoz tartozó Nlc.hu főszerkesztője, illetve a Central Médiacsoport digitális nőiportfólió-igazgatója a tizedik helyet kapta meg. Varga emberei az összesített listán is igen jó helyen szerepelnek, ami bizonyíték arra, hogy komoly közvélemény-formáló szerepük van.

Varga, aki múltja ellenére kikéri magának, hogy vörösbárónak is hívják, rendszeresen azt hangoztatja, hogy apolitikus: médiaportfóliójában mindössze egy vállaltan is politikai felület, a 24.hu van, ami szerinte független, tulajdonosként nem befolyásolja a lap irányvonalát.

A képet némileg árnyalja, hogy az utóbbi években a szerkesztőséget egykori népszabadságos és más baloldali médiumok újságíróival töltötték fel, aminek következményeként a 24.hu az egyik legmilitánsabb baloldali propagandamédium lett a Telex, a HVG és a Soros-blognak is nevezett 444 mellett.

A hűtlen kezeléssel és költségvetési csalással gyanúsított Varga legutóbb azzal került be  a hírekbe, hogy a sztárügyvéd, Papp Gábor látja el a védelmét. Az adóhatóság azt feltételezi, hogy a korábban Vargához köthető, lényegében uniós pénzből megalapított Nógrádi Vegyipari Zrt. részvényeinek pár évvel ezelőtti eladásával kár érhette az Európai Unió költségvetését. A nyomozók szerint a kár több mint félmilliárd forint.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában