Adventi hangulat

2022.12.01. 15:56

Karácsonyfát is díszített a gyerekekkel a zánkai Erzsébet-táborban Novák Katalin

Novák Katalin köztársasági elnök a zánkai Erzsébet-táborba látogatott december elsején, ahol beszélgetett a gyerekekkel, velük díszítette fel a karácsonyfát és a jelenlévőkkel együtt részt vett a tábor karácsonyi programjain.

Novák Katalin karácsonyfát is díszített a gyerekekkel

Forrás: Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Marton

Hornyák Tibor, a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke köszöntőjében kiemelte, a kormány támogatásának köszönhetően már második éve a felújított táborokban szerveznek a gyerekeknek karácsonyi ünnepséget. Novák Katalin köztársasági elnök azt mondta, mérföldkőnek számít az idén tízéves Erzsébet-táborok életében a jubileum. 

Ezekbe a táborokba sok olyan gyermek és felnőtt is eljöhet, akik másként nem jutnának el a Balatonhoz. 

A köztársasági elnök méltatta a táborban dolgozó pedagógusokat, hangsúlyozta a felújított táborok jelentőségét, melyek önfeledt kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek. Zánkán, a téliesítésnek köszönhetően ezen a télen 16 ezer táborozó fordulhat meg.

Novák Katalin látogatása az Erzsébet-táborban
Fotós: Pesthy Marton / Forrás: Veszprém Megyei Napló

Novák Katalin szólt a karácsony előtti várakozásról. Azt mondta, a magyar emberek békés, nyugodt karácsonyt szeretnének, erre vágynak. Ez most felértékelődik, hiszen a szomszédságunkban háború dúl.

"Mindent megteszünk azért, hogy a magyaroknak békés, nyugodt karácsonyuk legyen"

 - fogalmazott a köztársasági elnök. Az ünnepi gondolatok után az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület egyik tagegyüttese, a Veszprémből érkezett Szilágyi Táncegyüttes gyermekcsoportja adott szép adventi, karácsonyi műsort. Az Erzsébet-karácsonyon Novák Katalin köztársasági elnök a gyermekekkel együtt korcsolyázott a tábor jégpályáján, majd a tábori adventi forgatagban közösen teázott velük.

Mint ismert, az Erzsébet-karácsonyon 2016-2021 között több mint 27 ezren vettek részt. 

2022-ben közel 11 ezer vendéget vár a szervező Erzsébet Alapítvány az ünnepi programsorozatra, amely a zánkai Erzsébet-táborban valósul meg. 

Az Erzsébet-karácsony mellett télen péntektől vasárnapig Családi Erzsébet-táborokba is várják a szervezők a vendégeket. A családi turnusokba november 18-tól december 18-ig öt hétvégén ötezren érkezhetnek. Így télen összesen mintegy 16 ezer vendéget várnak a zánkai Erzsébet-táborba. Az Erzsébet-karácsonyra magyarországi köznevelési intézmények, általános iskolák, alapfokú művészeti iskolák, gyógypedagógiai és konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények jelentkezhettek 1-8. évfolyamon tanuló gyermekcsoportokkal. A programokat, az iskolások utazási költségét, a program alatti étkezést, a hazaútra való hidegcsomagot a szervező Erzsébet Alapítvány biztosítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában