Idegen érdekek

2023.01.09. 14:10

Orbán Balázs: nem szabad a külföldről finanszírozott baloldalra bízni az országot

Vitatkozni lehet és kell is, de aki ezeknek a céloknak az életrevalóságát tagadja, az bizonyosan nem Magyarországról, hanem valamilyen távoli birodalmi központból kapja a zsoldját - írta bejegyzésében a miniszterelnök politikai igazgatója.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. október 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az ellenzéki politikai kommentárokat olvasva ehhez most csak egy dolgot tennék hozzá: nem szabad a külföldről finanszírozott baloldalra bízni az országot, akik – ahogy az írásra adott reakciókból is a napnál világosabban látszik – idegen érdekek mentén akarnák hazánk stratégiáját megalkotni – reagált közösségi oldalán a miniszterelnök politikai igazgatója a magyar politikai stratégiával kapcsolatos ellenzéki kritikákra. 

Orbán Balázs azt írta: A következő évtized magyar stratégiájával kapcsolatos, nemrég a Mandineren megjelent elemzés komoly érdeklődést váltott ki. Az írásban amellett érvelek, hogy Magyarországnak jó esélye van a következő évtized megnyerésére akkor, ha az ország módszeresen épít az elmúlt évtizedben elért eredményekre, valamint a megváltozott és elnehezült nemzetközi környezetben sem a gazdasági kapcsolatok szétbontására, hanem az összekapcsolódásra helyezi a hangsúlyt.

Magyarország földrajzi fekvése, kulturális önazonossága, történelme mind arra tesz minket alkalmassá, hogy a Nyugat és Kelet közötti béke és élénk kereskedelem a magyarok hasznára váljon, miközben a blokkosodás, a hidegháborús logika és a kereskedelmi útvonalak felszámolása csak kárt okoz nekünk. Aki ezt nem látja be, az nem magyar szemüvegen keresztül nézi a világot – szögezte le korábbi írásával összhangban Orbán Balázs. 

A miniszterelnök politikai igazgatója emlékeztetett: Magyarország mindig a történelem magyar oldalán áll.

Több mint ezeréves ország, amely az európai kontinens és a keresztény civilizáció középpontjában helyezkedik el, a nyugati katonai szövetség és az európai integráció büszke tagja. Nem Nyugat és Kelet között kell választani, hanem azt kell látni, hogy a Kelet számára azért vagyunk érdekesek, mert a Nyugat része vagyunk, a Nyugat számára pedig azért, mert jó keleti kapcsolatokkal rendelkezünk – fejtette ki Orbán Balázs. 

Szerinte egy erős Magyarország magyar és közép-európai érdek is. 

Vitatkozni lehet és kell is, de aki ezeknek a céloknak az életrevalóságát tagadja, az bizonyosan nem Magyarországról, hanem valamilyen távoli birodalmi központból kapja a zsoldját. Saját lelke rajta. Magyarországét ugyanis nem adjuk!

 – zárta bejegyzését a politikai igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában