Lelőtték a támadót

2023.03.27. 20:13

Tizenéves lőtt le hat embert egy nashville-i középiskolában

Egy fiatal nő volt az a lövöldöző, aki három gyereket és három felnőttet halálosan megsebesített Nashville-ben egy keresztény magániskolában hétfőn - közölte a helyi rendőrség vezető tisztségviselője.

Rendőrök a lövöldözés közelében

Forrás: MTI/EPA/Nashville-i rendőrség

Az iskola közelében tartott rövid sajtótájékoztatón Don Aaron elmondta, hogy 

a támadásnak összesen hat halálos áldozata van, valamint egy rendőr könnyebben megsebesült, amikor megpróbálták megállítani a támadót.

 A tragikus eseménynek több sérültje nincs - közölte.

A lövöldözésről az első bejelentést helyi idő szerint délelőtt negyed 11 előtt kapták, a támadót fél 11 körül lőtték le - hangzott el.

A rendőrségi tájékoztatás szerint 

a lövöldöző fiatal nő vélhetően tizenéves volt, aki két automata fegyverrel és egy kézifegyverrel volt felszerelkezve.

 

Rendőrök a helyszín közelében, a Tennessee állambeli Nashville-ben. 
Fotós: Jozen Reodica / Forrás: MTI/AP

Az is elhangzott, hogy a kiérkező rendőri alakulatok két tagja került szembe a támadóval, akit lelőttek az iskola emeletén.

A beszámolók szerint a gyerekek többségét kimenekítették az iskolából, ők a szomszédban álló templomban várták meg szüleik érkezését.

Az intézménynek, egy keresztény magániskolának, amelyet a Covenant Presbiteriánus Egyház alapított 2001-ben, mintegy 200 tanulója van az előkészítő osztályoktól a 6. évfolyamig. A Covenant magániskola Nashville egy elegáns negyedében működik, a lövöldözés okáról és hátteréről a hatóságok későbbre ígértek tájékoztatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában