Nem csak finom

2023.07.13. 23:44

Koncz Zsófia: a szerencsi csokoládé az egész nemzet számára fontos és identitásmeghatározó termék

A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Szerencsi Csokoládégyár tiszteletére alkalmi bélyegsort bocsátott ki a Magyar Posta. A bélyegek bemutatására szervezett szerencsi eseményen az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: a Szerencsi Csokoládé az egész nemzet számára fontos és identitásmeghatározó termék.

MW

Nyiri Tibor polgármester, Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke, Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. ügyvezetője (b-j) a százéves Szerencsi Csokoládégyár tiszteletére kibocsájtott alkalmi bélyegsor bemutatóján Szerencsen 2023. július 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Koncz Zsófia elmondta, hogy "a magyar családok számára a szerencsi csokoládé több generációt tekintve is nagyon fontos üzenetet hordoz", emellett lényeges szerepet tölt be a város életében. Hozzátette, a kormányzati támogatásnak köszönhetően három telephely helyett immár egy üzemben valósulhat meg a gyártás.

A politikus kijelentette, a magyar kormány számára a hazai vállalkozások kiemelten fontosak. Az Energiaügyi Minisztérium azon dolgozott, hogy a háborús helyzet miatt kialakult energiaválságban segíteni tudjanak - emelte ki, hozzátéve, hogy május elsejétől kezdve mintegy harmincezer ügyfél számára - melynek kétharmada kis- és középvállalkozók voltak -  a földgáz és az áram díjait "több mint megfelezték". Ezt követően 180 ezer mikrovállalkozás áramdíját felezték meg, emellett egyes szektorokban július elsejétől áramárplafont is bevezettek - mondta el Koncz Zsófia.

Az államtitkár szerint a centenáriumot több lépcsőben is megünneplik a városban: a szerencsi várban a csokoládé száz évét bemutató kiállítás nyílt, készülnek az édesség történetét bemutató könyv kiadásával és augusztus 25. és 27. között megrendezik az Artúr Napok Fesztivált is.

Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke köszöntőjében elmondta, hogy az évforduló tiszteletére a gyár egyik ikonikus édessége, a macskanyelv bélyegen is megjelenik. Hozzátette, harminchat bélyegképes ívben bocsátották ki a macskanyelv alakú öntapadós bélyeget, vegyesen rajta a tej- és étcsokoládé színvilágával.

A százéves Szerencsi Csokoládégyár tiszteletére kibocsájtott alkalmi bélyegek a Szerencsen tartott bemutatón 2023. július 13-án
Fotó: Vajda János / Forrás: MTI

Az alelnök közölte, 36 ezer ünnepi emlékbélyeget bocsátanak ki, ezen felül 6 ezer példány csokoládéillatú bélyeg is készült. Egy bélyeg háromszáz forintba kerül, képeslapon, borítékon egyaránt használható 

- tette hozzá Hegmanné Nemes Sára.

Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. ügyvezetője kiemelte, az 1923-ban létrejött csokoládégyár termékeit már két év működés után az Egyesült Államokban is árulták. Hozzátette, a hagyományos termékek gyártása mellett ma már többek között diabetikus és cukormentes édességek, valamint kéregöntésű figurák gyártásával is foglalkoznak.

Az ügyvezető elmondta, a cég feladata kezdettől fogva az volt, hogy a szerencsi édességek receptjeit megmentsék az utókor számára, a centenáriumot és kibocsátott bélyegeket pedig mérföldkőnek nevezte a gyár életében.

Az esemény végén az első emlékbélyeggel ellátott emlékborítékokat Koncz Zsófia, Takács István, Hegmanné Nemes Sára és Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere pecsételte le és írta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában