Megszólalt

2023.11.24. 19:22

A főpolgármester bevallotta, hogy kampányra költötte a pénzt, miután már nem is volt jelölt (videó)

Karácsony Gergely ezúttal sem örült a sajtó kérdéseinek, többször nem adott egyenes választ sem, azt azonban leszögezte, Tordai Csaba továbbra is a bizalmi embere - írja a Magyar Nemzet.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a fővárosi önkormányzat díszközgyűlésén, Budapest egyesítésének 150. évfordulóján a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty-termében 2023. november 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Lassan nem telik el úgy hét, hogy ne tartanának a NAV munkatársai házkutatást Karácsony Gergely 99 Mozgalmának gyanús pénzügyeivel kapcsolatban. Az ügy akkor robbant ki, amikor feloldották a titkosítás alól a Nemzeti Információs Központ jelentését.

A beszámolóból kiderült, hogy 

Karácsony Gergely párttársa, Perjés Gábor tizenkilenc alkalommal több mint fél milliárd forintot fizetett be a főpolgármester által alapított 99 Mozgalom számlájára, forinton kívül fontban és euróban is.

Először Karácsony jogi főtanácsadójánál, Tordai Csaba irodájában tartottak a NAV munkatársai házkutatást, itt fontos bizonyítékokat foglaltak le. Később pedig a már említett Perjés Gábornál is.

Hosszas hallgatás után pénteken este egy nyilvános eseményen jelent meg Karácsony Gergely, ahol a Magyar Nemzet kérdésre elárulta, hogy Tordai továbbra is a bizalmi embere marad. Sőt, a főpolgármester azt is bevallotta, hogy 

a részben külföldi eredetű pénzeket azt követően, hogy ő már nem volt miniszterelnök-jelölt, kampányra költötték.

 Azt azonban nem volt hajlandó elmondani, ez mit is jelent pontosan, és a sajtó további kérdéseire sem adott választ.

Az eredeti cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában