Túszdráma

2023.11.05. 13:28

Négyéves kislányát tartotta fogva egy férfi az autójában a hamburgi repülőtéren (videó)

Véget ért vasárnap délután a szombat este óta tartó túszdráma, melyben egy 35 éves férfi saját kislányát tartotta fogva autójában a hamburgi repülőtéren – jelentette be a rendőrség.

MW

Rendőrségi kommandósok bevetésre készülnek a hamburgi repülőtéren, ahol egy autóban ülő férfi az előző este óta túszként tartja fogva négyéves lányát 2023. november 5-én

Forrás: MTI/AP/DPA

Fotó: Bodo Marks

 A hatóság tájékoztatása szerint a gyanúsított és a kislány is elhagyta az autót, a férfit őrizetbe vették, nem tanúsított ellenállást. 

A kislány a rendőrség tájékoztatása szerint sértetlen. 

Korábban a rendőrség úgy nyilatkozott, hogy a túszejtőnél éles lőfegyver van és robbanószer is lehet nála. 

A túszdráma mintegy 18 óra után ért véget. A férfi szombat este hajtott be autóval a repülőtér területére, a repülőgépek közé. A légikikötőben a forgalmat azonnal leállították. A férfi az egyik repülőgép alatt állt meg autójával. 

Korábbi jelentések szerint a férfi áttörte autójával az észak-német nagyváros repterének egyik kapuját, majd két lövést is leadott. Ez utóbbit vasárnap a rendőrség nem erősítette meg. A hatóságok tájékoztatása szerint a férfi felesége értesítette a rendőrséget, hogy férje elrabolta a kislányukat. 

A hamburgi Németország északi részének legforgalmasabb repülőtere. Vasárnap 286 járat fogadása és indítása szerepelt a menetrenden, melyeken csaknem 35 ezer ember utazott volna. Egyelőre nincs információ arról, hogy a repteret mikor nyitják meg újra.
Korábban írtuk:

A rendőrség szerint éles, töltött lőfegyver és valamilyen ismeretlen fajtájú robbanószer is lehet annál a 35 éves férfinál, aki szombat éjjel óta saját négyéves kislányát tartja fogva túszként a hamburgi repülőtéren – írja az MTI.

„Jelenlegi ismereteink alapján a gyerek fizikailag jó állapotban van. Tárgyalóink tartják a kapcsolatot az apával” – tudatta a rendőrség. A rendőrség tájékoztatásából az derül ki, hogy a férfival török nyelven kommunikálnak.

Sandra Levgrün rendőrségi szóvivő úgy nyilatkozott, hogy a férfi nem követel pénzt, és a hatóság szerint a túszejtést gyermekelhelyezési vita válthatta ki.

A férfi szombat este hajtott be autóval a repülőtér területére, a repülőgépek közé. A légikikötőben a forgalmat azonnal leállították. A repülőtér azóta sem fogad és nem is indít járatokat. A férfi az egyik repülőgép alatt állt meg autójával.

Rendőrautó egy repülőgép előtt a hamburgi repülőtéren, ahol egy autóban ülő férfi az előző este óta túszként tartja fogva négyéves lányát 2023. november 5-én
Fotó: Georg Wendt / Forrás: MTI/EPA

Korábbi jelentések szerint a férfi áttörte autójával az észak-német nagyváros repterének egyik kapuját, majd két lövést is leadott. Ez utóbbit vasárnap a rendőrség nem erősítette meg.

A hatóságok tájékoztatása szerint a férfi felesége értesítette a rendőrséget, hogy férje elrabolta a kislányukat.

A kislány édesanyja a reptéren van, pszichológus foglalkozik vele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában