Óriási a felháborodás

2024.01.17. 16:25

Börtönbe kerülhetnek a genderlobbit elutasító szülők Skóciában

A skót kormány hamarosan rácsok mögé küldheti azokat a szülőket, akik nem engedik meg a kiskorú gyermekeiknek, hogy megváltoztassák a nemüket, de még akkor is, ha megtiltják, hogy a gyerek ellenkező neműként viselkedjen – adta hírül a V4NA.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A skót kormány által javasolt tervek szerint a skóciai szülőket hamarosan

hét év börtönbüntetésre ítélhetik, ha megtagadják, hogy gyermekeik nemet változtassanak

– írja a V4NA.

Kedden nyilvános konzultációt indítottak a szexuális irányultság és a nemi identitás tekintetében egyaránt az nemváltoztatási gyakorlatok megszüntetését célzó jogszabályról. Ez széles körű intézkedéseket tartalmaz azon szülők büntetőjogi felelősségre vonására, akik nem hajlandóak eleget tenni gyermekeik azon kívánságának, hogy ne csak nemi átalakuláson menjenek keresztül, hanem más nemként is azonosítsák magukat – például úgy, hogy az ellenkező neműnek öltöznek.

Az Emma Roddick egyenlőségi miniszter által javasolt konzultáció büntethetővé tenné a szülők „kényszerítő” magatartását, ha nem egyeznek bele a nemváltoztatásba. Hogy mi számít ilyen kényszerítésnek, a tervek tágan határozzák meg, és az áldozattal szembeni erőszakos, fenyegető vagy megfélemlítő viselkedéstől kezdve az áldozat mindennapi tevékenységeinek ellenőrzéséig terjed.

A jogszabálytervezet védekezési lehetőséget tartalmaz. Ha a szülő bizonyítani tudja, hogy észszerű oka volt megtiltani a gyerekének a nemváltás vagy a nemváltásra utaló viselkedést, akkor megúszhatja a börtönt.

A tervezet ellenzői azzal érvelnek, hogy a javaslatok pusztító hatással lennének a szólásszabadságra, a magánéletre és a családi életre Skóciában.

Mélyen aggódunk amiatt, hogy ezek a tervek kriminalizálják a szerető szülőket, akik évekig börtönbüntetésre számíthatnak pusztán azért, mert nem hajlandók aláírni a genderideológia kultuszát

– mondta Marion Calder, a For Women Scotland kampánycsoport igazgatója. Hozzátette, hogy az ilyen törvények példátlan hatalmat adnak az aktivistáknak és szociális munkásoknak, hogy beleavatkozzanak a családi életbe, miközben dermesztő hatást gyakorolnak a terapeutákra és tanácsadókra.

Az erőszak egyik formájaként emlegeti Maggie Chapman zöldpárti politikus azt, hogy a szülő nem engedélyezi a kiskorú gyerekének, hogy a másik nemnek megfelelően viselkedjen, öltözködjön, vagy akár azt, hogy ténylegesen megváltoztassa a nemét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában