Lezárult a nemzeti konzultáció

2024.01.18. 06:36

Másfél millió ember csattanós választ adott Brüsszelnek

A nemzeti konzultáció kérdései fontosak, amit a részvételi adatok is mutatnak – fogalmazott a Magyar Nemzet megkeresésére Hollik István a szerdán befejeződött nemzeti konzultációról szólva. A kérdőíveken tizenegy olyan témakört vetett fel a kormány, amelyek meghatározóak hazánk önrendelkezése szempontjából.

MW

Nemzeti konzultáció plakát

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

A Fidesz kommunikációs igazgatója emlékeztetett, hogy Brüsszel azzal támadta a konzultációt, hogy abban hazugságok szerepelnek, a baloldal pedig szokás szerint azt sulykolja, hogy felesleges a magyar emberek véleményét kikérni.

Az emberek egyértelművé tették, hogy sem a dollárbaloldal, sem Brüsszel állítása nem igaz. A konzultáció kérdései fontosak, amit a részvételi adatok is mutatnak, a kérdések pedig hosszú távon érintik Magyarország jövőjét, legyen szó az iskolákban megjelenő genderpropagandáról, a migrációról, valamint a szomszédunkban zajló háborúról, illetve Ukrajna támogatásáról

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Szentkirályi Alexandra: több mint másfél millióan vettek részt a nemzeti konzultáción

Több mint másfél millióan vettek részt a szerdán éjfélkor zárult, a szuverenitás védelméről szóló nemzeti konzultáción – közölte a kormányszóvivő csütörtökön.

Szentkirályi Alexandra a kormányinfón elmondta: a nemzeti konzultáción 1 518 455-en vettek részt, a kérdésekre válaszolók 84 százaléka postán küldte vissza az íveket.

A kormányszóvivő köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a nemzeti konzultáción, amelyen az emberek a többi között a brüsszeli migrációs tervekről, a fegyverszállítás kérdéséről, az ukrán uniós tagságról vagy a génmódosított ukrán gabonáról nyilváníthattak véleményt.

Úgy fogalmazott: a magyarok el tudták mondani a véleményüket, ellentétben a többi uniós polgárral, Brüsszel ugyanis nem kérdezte meg az uniós polgárokat ezekről az őket mélyen érintő, nagyon fontos kérdésekről.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta: a konzultáció eredményeként azon lesznek, hogy a magyar emberek hangját Brüsszelben hallassák.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában