Több helyszínen

2024.05.23. 17:27

Házkutatást tartott a NAV a kampányfinanszírozási botrány ügyében

Karácsony Gergely politikai leszámolásról beszél, ugyanakkor a hatósági intézkedés nyilvánvalóan a főváros vezetőjének 2019-es külföldi kampányfinanszírozási botrányával van összefüggésben.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester előadást tart a Budapest jövője címmel megrendezett fórumon a fővárosi Merlin Színházban

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Több helyszínen, többek között Tordai Csaba, Karácsony Gergely ügyvédjénél és jogi főtanácsadójánál is volt házkutatás az elmúlt napokban. A NAV akciójáról maga a főpolgármester számolt be a Facebook oldalán.

Karácsony azt is írta, hogy tegnap a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat készített másolatot Tordai „ügyvédi munkájához használt számítógépéről”. – Az elmúlt tizennégy év, a teljes Orbán-rezsim időszakában végzett ügyvédi tevékenységének iratait, köztük magánokiratokat, magánjogi ügyletek dokumentumait másolták le – írta a bejegyzésében Karácsony, aki ezek után még hosszan érvelt amellett, hogy itt politikai leszámolásról van szó. Tordainál egyébként korábban már a 99 Mozgalom ügyében is volt hasonló hatósági intézkedés.

A NAV-razzia nyilvánvalóan összefügg az ellenzék és Karácsony Gergely 2019-es kampányfinanszírozási botrányával, ami miatt az adóhatóság, Budai Gyula feljelentése nyomán, költségvetési csalás gyanújával nyomozást folytat.

Budai Gyula a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy Karácsony Gergely egyértelműen hazudik, amikor azt állítja, nem érkezett a kampányába külföldről pénz.

Perjés Gábornál és Mravik Zsoltnál is megjelent a hatóság

A Magyar Nemzet információi szerint a nyomozók többek között megjelentek a Karácsony 2019-es kampányát levezénylő Mindenki Budapestért Egyesület székhelyén, amely az egyesület elnökének, Perjés Gábor bejelentett tartózkodási helye is egyben. 

De ugyancsak házkutatást tartottak a külföldi pénzmozgásban érintett Bakony Rental Kft.-nél, amely cím a cég ügyvezetőjének, Karácsony régi bizalmasának, Mravik Zsoltnak és élettársának, Tordai Csabának bejelentett lakóhelye is. Úgy tudni, a nyomozók jártak utóbbi cég könyvelőjénél is.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában