SÉTA

2009.03.26. 07:43

Kossuthról szólt a szövegértési verseny a Bibóban

Huszonkilenc diák adott számot szövegértéséről, anyanyelvi ismereteiről és szövegmondásáról pénteken Kiskunhalason, a dr. Szabó Miklós Országos Szövegértési Verseny döntőjén.

SÉTA/H.É.

A Magyar Lapkiadók Egyesülete, az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Bács-Kiskun Megye Közoktatásért Közalapítvány támogatásával szervezett megmérettetés tematikája ebben az évben az 1892-ben Kiskunhalas díszpolgára címmel kitüntetett, 1894. március 20-án, 115 éve elhunyt Kossuth Lajoshoz kapcsolódott. A kiskunhalasi Bibó-gimnázium rendezvényén dr. Várnai László polgármester köszöntötte az országos döntő szereplőit. Valamennyi feladat Kossuthhoz és tevékenységéhez kapcsolódott. A teljesítményeket dr. Balázs Géza (ELTE) vezetésével Jánossy Gábor (MLE) és dr. Szabó Miklósné (magyartanár) értékelte.

Döntésük szerint az első helyen Lehóczky Luca, a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, a másodikon Fődi Krisztina, a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium, a harmadikon Szűcs Nagy Dorina, a kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola diákja végzett. Szintén a zsűri díjazta a meghirdetett sajtótörténeti poszter pályázatra beérkezett 38 alkotás legjobbjait, emellett több különdíjat is odaítéltek. A támogatók lehetővé tették a rendező iskola számára, hogy valamennyi résztvevő és felkészítő tanár az elismerő oklevél mellé könyvet, minden díjazott versenyző pedig kiemelt jutalmat is kapjon.

A verseny idején a jelenlevők dr. Balázs Géza sajtóról tartott előadását hallgathatták meg, az aulában interaktív anyanyelvi játékban vehettek részt, megtekinthették a sajtótörténeti pályázatból készült kiállítást, valamint a bibós diákok készítette vetített-képes előadásokat. A versenyt követően a döntő szereplői ellátogattak a Csipkeházba is. A bibós diákok megkoszorúzták a halasi Kossuth-domborművet is. A versenyt ebben az évben is a versenyt elindító Veszelszkiné Huszárik Ildikó szervezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!