SÉTA

2011.01.26. 13:59

A fogadalmakat a legtöbben nem tartják be

Címkék#iskolások

Mivel nemrég múlt el szilveszter, kíváncsi voltam, hogyan vélekednek diáktársaim az újévi fogadalmakról.

SÉTA

Többnyire rövid és tömör válaszokat kaptam. Legtöbben soha nem fogadnak meg semmit, hiszen véleményük szerint úgy sem tartanák be. Persze vannak, akik máshogy vélekednek.

Ha újévkor fogadunk meg valamit, az sokkal nagyobb hangsúlyt kap, mintha az év bármely napján azt jelenteném ki például, hogy többet nem gyújtok rá. Másrészről jól hangzik éjfélkor valami "nagyot" mondani, de szerintem az esetek 99 százalékában ez csak a pillanat hevében történik.

Az osztálytársaim körében is inkább csak elhatározások vannak, és törekszenek arra, hogy valóra váltsák őket, de legtöbbször ezek hosszú távú célok és majd csak később derül ki, hogy sikerül-e véghezvinni őket.

Véleményük szerint egy reális ígéret sokkal előnyösebb; a nagy volumenű világbéke megvalósításához egy ember kevés. Az újévi kívánság azonban meghatározó, sok mindent elárul a jellemünkről, ebből sokszor még azt is le lehet szűrni, hogy áll az ember a világhoz.

Braun Lotti, Paks, Vak Bottyán Gimnázium, 12.o.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!