SÉTA

2011.03.23. 17:50

Amíg vigyáznak magukra, addig nagy baj nincs

Címkék#iskolások

Manapság már a kisebb városokban is egyre jobban elterjed a parkolókban, vagy a városközpontok utcáin a gördeszkázás, a BMX-ezés illetve a görkorizás.

SÉTA

Saját tapasztalataimat a városomban lévő „pályáról” tudom megosztani. Ez az új hobbi elsősorban a 14 év körülieket érinti, és a gördeszkázás valamint a triálozás a legelterjedtebb a sportágak között. A kedvelt területek a parkolók, ahol nagy nyílt tér van a trükkökhöz.

Ezek azonban nem mindig teljesen veszélytelenek. Az ifjak sokszor az autók között lavíroznak, ráadásul a gyalogosokat is megzavarhatják. Másfelől el kell ismerni, hogy egyesek számára a puszta alvás is képes komoly veszélyeket rejteni, de azért nem várható el a gyerekektől, hogy a szobában üljenek, mint egy márványtömb.

Ameddig nem áll szándékukban magukra vagy másra nézve veszélyes mutatványokat csinálni, véleményem szerint még jó dolog is, hisz addig sem a számítógép, vagy a videó játék előtt ülnek. A szabad levegőn vannak és mozognak, ráadásul ez a sport a barátkozás oldaláról sem rossz. Amíg a kölcsönös tisztelet és odafigyelés megvan mindkét fél részéről, addig nincs semmi gond.

Engem felvidít, ha őket is látom az utcán, és nem csak az autókat. Nyilvánvaló a szülők erről másként vélekednek, hiszen féltik a gyermekeiket. Ez az aggódás természetes és szükséges is ahhoz, hogy a gyerek ne okozzon magában percenként kárt. De lássuk be, a szülők, ha tehetnék, néha a napfénytől is elzárnának minket, nehogy bajunk legyen.
Szappanos Norbert, Paks, ESZI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!