SÉTA

2011.05.25. 14:22

Egészség

A mai rohanó világban a legtöbb embernek nincs ideje arra, hogy elkészítse magának az ételt. Helyette beül egy gyorsétterembe, és helyben, vagy akár a kocsiban ülve elfogyaszt onnan valamit.

Szemesi Fanni, Tamási, Béri Balogh Ádám Gimnázium, 9.A

Sajnos az érintettek végig sem gondolják, hogy ezek a kaják rettentően egészségtelenek. Ráadásul ezeknek az  ételeknek az alapanyagai véleményem szerint konyhát sem láttak. Az árak pedig a csillagos eget súrolják. Rettentően sok pénzt ott lehet hagyni csak egy ebédért, mellyel nem is biztos, hogy jóllakik az ember.

De ugyanúgy visszamennek a vendégek, hiszen nincs másra idejük. Én ezt nem látom helyesnek, hiszen lehet, hogy sietnek, vagy hogy nagyon ízlik nekik a kínálat, de tudniuk kell önmagukon uralkodni.

Próbáljuk meg egyre ritkábban látogatni ezeket a helyeket! Hiszen amellett, hogy egészségtelenek az ételek, még hizlalnak is. Tele vannak szénhidráttal, zsírral, ízfokozókkal és számos egyéb adalékanyaggal.

Persze a szénhidrát bizonyos százaléka kell a szervezetünknek, de inkább más ételekkel próbáljuk ezt megadni neki. Régen én is gyakrabban látogattam ezeket a helyeket, mára viszont már megbántam. Csak úgy messziről szemlélgetem őket, de eszem ágában sincs bemenni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!