SÉTA

2011.07.13. 14:29

Még a táborban is illendő lenne jól viselkednünk

Címkék#iskolások

Diáktársaim közül szinte mindenki megy valamilyen táborba a nyáron.

Müller Dóra, Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 9.B.

Ezekben a programokban az a legjobb, hogy új barátokat szerzünk, jókat bulizunk, rengeteg új élménnyel, emlékkel gazdagodunk, és persze a szüleink nélkül lehetünk.

Gondoltunk már azonban arra, hogy vannak, akik keményen és lelkesen dolgoznak azért, hogy nekünk tökéletes legyen a nyaralásunk?
Pedig a táborban dolgozó embereknek nem kis munkájába kerül, hogy nekünk örömet szerezzenek. Nekem már többször volt lehetőségem „bepillantani a kulisszák mögé”.

Édesanyám is egy nyári tábor vezetője, így én szinte nem is hallok mást otthon, mint ahogyan anyukám lelkesen vagy éppen fáradtan mesél esténként a táborban történtekről. A tábor vezetőjének és az ott dolgozóknak mindig a vendégek kívánságait kell lesniük.

Még mielőtt a gyerekek megjönnek a szállóba, mindent alaposan ki kell takarítani, majd miután megérkeztek, az étkezésükről gondoskodni, figyelni arra, hogy mire van szükségük, a kézműves és egyéb foglalkozások helyét biztosítani, megszervezni.

Ám sokszor okoz fejfájást egy nyári táborban a felnőtteknek, ha mi, gyerekek rendetlenül viselkedünk. Persze azért van a tábor, hogy kikapcsolódjunk, ugyanakkor nem szabad teljesen megfeledkeznünk magunkról.

A legrosszabb, amikor rongáljuk a környezetünket vagy a berendezéseket, kárt okozunk, hatalmas rumlit hagyunk magunk után vagy egyszerűen csak értetlenek és tiszteletlenek vagyunk, mert valljuk be, hogy ez nem ritkán fordul elő a diákság körében.

Én úgy gondolom, nem árt odafigyelnünk egymásra a nyári táborokban, de ugyanakkor illik megbecsülnünk azokat az embereket is, akik arra áldozzák minden idejüket, hogy gondoskodjanak a jó nyarunkról és a felejthetetlen élményeinkről. Tudom jól, milyen áldozatokat kell hoznia, és milyen sokat kell dolgoznia egy táborban dolgozó embernek.

Édesanyámmal kevés időt tölthetünk együtt a nyáron, éppen a tábori munkája miatt, de ennek ellenére azt gondolom, szép munkája van, mivel rengeteg gyermeknek szerezhet örömet. 


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!