SÉTA

2011.07.20. 15:17

Továbbra is várjuk az anime rajongókat

Címkék#pénzügyek

Idén hatalmas természeti katasztrófa sújtotta Japánt. A szigetország a mai napig szenved a cunami és a földrengés okozta súlyos veszteségek és károk miatt.

Nagy Ramóna, Szekszárd, I. Béla Gimnázium 11.D

Nemrég az oktatási minisztérium minden iskolának üzent országszerte, hogy adományokkal segítsenek egy Japánban újonnan felépülő iskolát, hiszen rengeteg segítséget kaptunk mi is a felkelő nap országától, amikor a vörösiszap-katasztrófa következett be 2010 októberében.

A szekszárdi I. Béla Gimnázium egyik klubja nagy szerepet játszik az adományok gyűjtésében. Az iskolánkban a tavalyi tanév elején hivatalosan is megalapult egy japán kultúra és anime irányzatú klub, hogy az ez iránt érdeklődő diákok találkozhassanak hozzájuk hasonlókkal, és legyen egy kis pihentető társaság az iskolai élet mellett.

Ez a klub önerőből él, mai napig a tagok vezetik, persze a megfelelő engedélyekkel és kereteken belül. Jelenleg 12 aktív tagja van, de emellett vannak érdeklődő emberek is, akik csak pár alkalomra jönnek be a péntekenkénti találkozókra.

Országunkban egyre híresebb a japán kultúra és a szigetországban jelenlévő magazinok, műsorok, zenék és játékok. Magyarországon rendszeresen vannak nagyobb találkozók az eziránt érdeklődők számára. A klub több ilyen országos rendezvényen is részt vett mint látogató, de volt arra is volt példa, hogy ezeken az eseményeken egyedi programot szerveztek és bonyolítottak le.

Többen készülnek japán szakra iskolánkból. A klubunk továbbra is várja az érdeklődőket, lelkes anime rajongókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!