Sport

1970.01.01. 00:00

Az ősz mérkőzését játsszák Pakson

A 12. forduló rangadóját játsszák szombaton a férfi NB I-ben Pakson: az Atomerőmű SE a Szolnoki Olaj KK-t látja vendégül.

TEOL/Balázs László

A harmadik helyen álló Atomerőmű SE, és a listavezető, EuroChallenge sorozatban kiválóan szereplő Szolnoki Olaj KK gárdájának összecsapása (18 óra) minden, csak nem az átlagos mérkőzés kategória. A párharc mellékszálait boncolgatva nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Horváth Imre a 2009/2010-es évad elején még a Tisza-parti csapat kispadján ült; a tavalyi idény legjobbjának megválasztott Horváth Ákos, valamint Ivory Clark a paksiak bajnoki ezüstérméből vette ki a részét.

A vendégek három naponta fontosabbnál fontosabb összecsapásokon lépnek pályára. (Az ASE után kedden Franciországban a Gravelines Dunkerque csarnokában a továbbjutás szempontjából játszik fontos meccset Pór Péter alakulata.) Múlt szombaton a bajnoki címvédő Zalaegerszeg otthonából távoztak győzelemmel Trotterék (53–65), míg kedden kikaptak (76–62) a Nyizsnyij Novgorod otthonában. Báder Márton, a piros-feketék centere 27 perc alatt dupla-duplát ért el: 17 pontot dobott és 11 lepattanót szerzett.

A játékos a meccs másnapján csalódottan nyilatkozott az egyik hazai internetes portálnak. Báder kiemelte, hogy nehéz sorozatban vannak, hiszen rengeteget utaznak, érződik a fizikálisan és mentálisan fáradtság a csapaton. A bombaerős kerettel rendelkező Szolnokban a már említetteken kívül Fodor Márton és Trepák Zoltán is letette már névjegyét itthon. A csapat fazonszabásza az amerikai Obie Trotter, akit kétszer választottak meg az EuroChallenge-ben „a hét játékosának", a Szentpétervár ellen például 31 pontos eredményességi mutatót ért el. (Clark a Dunkerque ellen nyújtott produkciójával érdemelte ki az elismerést).  

Az ASE Szombathelyen zsinórban hatodik győzelmét aratta. A csata a negyedik negyedben dőlt el, amely 61–63-ról indult. Még a 37. perc végén is teljesen nyílt volt a mérkőzés (76–76), de aztán fejben elfáradt a nyolc nap alatt harmadik kemény meccsét játszó házigazda, a végjátékban már kizárólag csak a paksi játékosok találtak a gyűrűbe. A paksi együttesnek csak akkor lehet esélye a Szolnok ellen, ha a kulcsemberek közül Brooks Sales (21 pont, 7 kiharcolt fault, 6 lepattanó), Jibril Hodges (20 pont) és Jan Pavlík (19 pont, 5 kiharcolt fault) is a szombathelyihez hasonló formát fut.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!