Sport

2008.03.06. 17:45

Dobogóért hajt a DFC és a Bonyhád

Szombaton megkezdődik a tavaszi idény az NB III-as labdarúgó-bajnokság Dráva-csoportjában. A rajt előtt az öt Tolna megyei csapatnál érdeklődtünk a változásokról és a célokról.

Kurz Patrik, Balázs László

Bonyhád Völgység LC (4.)
Kiss János, edző:
– Szeretnénk megőrizni helyünket az élmezőnyben. Rutinos játékosokat igazoltunk, akik segíthetnek a dobogóért folytatott harcban, habár a riválisaink is mindenképpen ott akarnak lenni a végelszámolásnál. A műtött Fischer Norbert néhány héten belül teljes értékű munkát végezhet, ami további erősítést jelent számunkra.
Érkezett: Bán Csaba, Thám István (mindkettő Komló), Hegedüs László (Decs).
Távozott: Tálas Zoltán (Majos) Pap Roland (Paks), Kertész Gábor (Tevel).

Dombóvári FC-Rutin (6.)
Nyári Róbert, technikai vezető: – Jó hangulatú felkészülésen vagyunk túl. Legnagyobb erősítésünk, hogy együtt tudtuk tartani a csapatot, előnyünk, hogy többnyire helyi játékosok alkotják a keretet. Az első nyolcban szeretnénk végezni, erre reális esélyt látunk, de nem adtuk fel a dobogóért való harcot sem. Tavasszal mindent megteszünk, hogy megörvendeztessük szurkolóinkat.
Érkezett: Takács Zoltán (Kurd).
Távozott:

Szekszárdi UFC (10.)
Kniesz Mátyás, edző:
– A középmezőnyben szeretnénk végezni. Nem volt tökéletes az edzéslátogatottság, a felkészülési meccseken tapasztaltak viszont bizakodásra adnak okot, tizenkét találkozóból nyolcat megnyertünk. Minőségi, rutinos játékosok érkeztek, több variációs lehetőségem lesz tavasszal. A legnagyobb pozitívumot abban látom, hogy mentálisan erősödtünk. Szoros a mezőny, egy jó rajttal sokat nyerhetünk.
Érkezett: Calka Sebastian, Calka Norbert (mindkettő Őcsény), Klézli Tamás (Kalocsa), Fehér Attila, Tóth Péter (Pécsi MFC), Hegedüs József (Decs).
Távozott: Panghy Gergő (Szakály), Juhász Viktor (Tolna), Vituska Norbert, Dömötör Attila (mindkettő Zomba), Kiss Balázs (Decs), Batánovics Péter, Miklós Tamás (mindkettő Őcsény).

Paksi FC II (8.)
Karszt József, technikai vezető: – Az iskolai elfoglaltságok mellett sérülés és betegség is nehezítette a felkészülést, jó hír viszont, hogy Bohner Roland felépült sérüléséből. A tervezett edzőmeccseinket le tudtuk játszani, az ifjúsági korú játékosaink biztatóan mozogtak. A keretben tizenhét U19-es játékos található, célunk, hogy minél több fiatalnak tudjuk elősegíteni a fejlődését. A bajnokságban az első tízben szeretnénk végezni.
Érkezett: Pap Roland (Bonyhád VLC), Cziráki Attila (Dunaújváros), Juhász Szabolcs (Budapest Honvéd).
Távozott: Hortobágyi Róbert (Budakalász), Szili Péter, Kőkuti Tamás (mindkettő Soroksár, kölcsönbe), Jenei László (Baja).

Tamási SE (16.)
Horváth Gábor, elnök: –
A 2007/2008-as idényben nem kizárólag a bentmaradás a célunk, inkább a középmezőnyt célozzuk meg. Úgy erősítettünk, ahogy az anyagi lehetőségeink engedték. Jó szakmai munkával jó tavaszt várok.
Érkezett: Adilson (Budaörs), Kollár Sándor (Ausztria), Gyánó Gábor, Baranyai Péter (BFC Siófok II.), Juhász István (Kéty, kölcsönből vissza), Vlocskó Máté (Magyarkeszi), Sipos Norbert, Herr Norbert, Molnár László (Pincehely), Dobos József (Ozora), Jónás István (KISE), Balla Dávid (Nagytétény), Nagy Tamás (Nagytétény), Juhász Gábor, Bizony Dániel (Szakály), Schell András (külföldről vissza).
Távozott: Szakács Szabolcs, Kovács Róbert (mindkettő Szakály), Tóth János (Szigetszentmiklós), Késmárki Róbert (Baja), Kósa Krisztián (Kecskemét), Grósz Ferenc (Németországba ment dolgozni), Tóth Viktor (Jánoshalma), Bozóki Dávid (Mezőfalva), Bogos László (külföldre ment dolgozni).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!