Sport

2008.09.13. 11:42

Kéthetes bajnoki szünet után a Vasas otthonában játszik a Paksi FC

A válogatott vb-selejtezői miatti kéthetes szünetet követően folytatódnak a Soproni Liga küzdelmei. A Paksi FC egymás után kétszer idegenben lép pályára: szombaton a Vasas lesz az ellenfél.

TEOL/R.G.

Hat meccsen nyolc pontot szerzett a Paksi FC, ami az elmúlt évek bajnoki rajtjainak fényében (az elmúlt idényben ilyenkor három pontja volt a PFC-nek) jónak is mondható lenne, ha nem tudnánk, hogy több meccset is önmagának köszönhetően bukott el az atomcsapat. A Honvéddal szemben (0–0) a látottak alapján simán nyerniük kellett volna Égeréknek, az MTK ellen a 87. percben még 2–1-re vezetett a Paks (a vége 3–2-es vereség lett), a Diósgyőrt pedig ugyancsak nem tudta legyőzni az atomcsapat (1–1), pedig akkor is fölényben futballozott. A Vasas az eddigi hat forduló alatt négy győzelmet aratott, és a negyedik helyen áll a tabellán.

[caption id="" align="alignleft" width="199"] Gellei Imre (F: Gottvald K.)
[/caption]– Szeretnénk folytatni az idegenbeli eredményes játékunkat – mondta Gellei Imre, emlékeztetve, hogy a Paks Kecskeméten és Kaposváron is győzni tudott. – A két hetes szünetet tartalmasan, sok munkával töltöttük, többek között fiataljainkkal is edzőmeccset játszottunk. A Vasas jól teljesít, ugyanakkor az is igaz, hogy olykor hullámzó a teljesítményük. Hozzánk hasonlóan ők is éppen annyi gólt kaptak, amennyit rúgtak. Keretüket jó játékosok alkotják, Petar Divics, Lázok János, vagy Németh Norbert egyaránt képes eldönteni a mérkőzéseket, ráadásul felépült Gyánó Szabolcs is, így bővebb lett a csatárválasztéka Mészöly Géza kollégámnak. Stabilan, a labdát sokat birtokolva kell futballoznunk, és a labdaszerzések után gyors támadásokat kell vezetnünk. Vannak gondjaink, hiszen Kriston Attila részleges szalagszakadása után még csak óvatosan mozog, Csehi Tamás térdszalaghúzódása nem gyógyul, ráadásul Horváth Sándornak porcleválása van, így rá műtét vár.
Vasas–Paksi FC, Illovszky-stadion, szombat, 20 óra. A Paksi FC tervezett kezdőcsapata: 1 Kovács A.– 2 Molnár Z., 73 Éger, 3 Salamon, 14 Hanák– 22 Sipeki, 13 Böde D., 16 Heffler, 7 Báló– 10 Kiss T., 21 Tököli.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!