Sport

2008.09.24. 11:01

Megtörte az átkot a BVLC

Sorozatban elszenvedett tizenegy bajnoki vereséget követően a hétvégén újra nyert az NB III Dráva-csoportjában szereplő Bonyhád Völgység LC.

Rónai Gábor

A 2007/2008-as idényt öt vereséggel fejezte be a BVLC, a 2008/2009-es pontvadászatot pedig hat vereséggel kezde a bonyhádi egylet. A negyedik fordulót követően a csapatot közel hat évig dirigáló Kiss János le is mondott. A helyére ideiglenesen beugró Hosnyánszki Zsolt irányításával újabb két vereség következett a sorban, szombaton, a PVSK otthonában azonban megtört a jég. – Másfajta edzéseket vezénylek, többet futunk és a korábbiaknál még pörgősebbek a tréningek – árulta el a titkot Hosnyánszki Zsolt.

– A gyakorlásokat rendszeresen kapura lövésekkel, beadásokkal, fejelésekkel zárjuk, hiszen eddig az volt a legnagyobb gondunk, hogy alig alakítottunk ki helyzeteket, és ezekből kevés gólt szereztünk. Pécsett megtört a jég, két gólt rúgtunk, és ez elég is volt a győzelemhez. A PVSK jól szerepel a bajnokságban, nem mi voltunk az esélyesek. Szerencsére védekezésünk stabil volt, és sokat segített, hogy a Csende Rolandot elütő Gergulás kapust kiállította a játékvezető. Nem játszottunk kimondottan jól, de mentünk előre rendületlenül. Negatívum, hogy kihagytunk néhány helyzetet, ugyanakkor pozitívum, hogy a pécsiek egyenlítő góljára ismét volt válaszunk. Nagyon kellett már ez a siker! Hosnyánszki Zsolt egyelőre csak néhány mérkőzésre kapott megbízást, ám most még nem lehet tudni, mennyit jelent az a néhány találkozó. – Amíg a vezetők kérik, csinálom – folytatta Hosnyánszki Zsolt.

– Beréti elnök úr folyamatosan tárgyal, nem tudom, hogy mikor érkezik az új edző. Az mindenesetre már érződik, hogy kissé jobb a hangulat az öltötőn belül, talán a játékosok is elhiszik, hogy többre hivatott a csapat a sereghajtó pozíciónál. Fiatal a gárda, tapasztalatot kell gyűjtenie, de hiszem, hogy meg tud kapaszkodni az NB III-ban. Ha javulna az edzéslátogatottság, és legalább tizenhatan ott lennénk a tréningeken, akár a középmezőnybe is felzárkózhatnánk. De, hogy helyünk van az NB III-ban, azt kijelenthetem! Hétvégén nem rendeznek fordulót a Dráva-csoportban, a Bonyhád legközelebb október 4-én megyei rangadón a Paks II ellen lép pályára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!