Sport

2008.10.22. 19:54

Anthony Dill 30 ponttal debütált a Kecskemétet legyőző DKC-ben

Tíz ponttal, 74– 64-re nyert a Planet Leasing Dombóvár KC az Univer Kecskemét ellen a férfi kosárlabda NB I 2008/2009-es idényének nyitómeccsén. A hazaiaknál Anthony Dill 30 pontot szerzett.

TEOL/R.G.

Férfi kosárlabda NB I, 1. forduló Planet Leasing Dombóvár KC–Univer Kecskemét 74–64 (17–17, 15–14, 25–12, 17-21). Dombóvár, 1000 néző. V: Forrai S., Bognár T., Tóth K. DKC: LeGrange 11, Clark 11/3, Molnár M., BÓDI 16/9, DILL 30/3. Csere: Deák, Szőke 4, Balogh L. 2, Simon N., Vas P. Vezetőedző: Peter Stahl. Univer: Haynes 10, HORVÁTH Á. 11/3, Tóth P. 4, KLAIBER 14/9, Szabó Zs. 9/9. Csere: Dale 14/3, Horti 2. Vezetőedző: Zsoldos András.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 7–5, 7. p.: 11–8, 11. p.: 21–17, 16. p.: 26–22, 23. p.: 43–38, 26. p.: 51–41, 33. p.: 59–43, 37. p.: 68–54.

Elmaradt a testvérharc: Molnár András sarokfájdalmai miatt mulasztotta el a nyitányt, így öccse, Miklós – aki meglepetésre a kezdőbe került – nem törhetett borsot bátyja orra alá. Egy-egy légiós is hiányzott mindkét oldalon: a DKC-hoz még nem futott be a lengyel Miroslaw Lopatka, a látogatóknál pedig sérülés miatt nem állt rendelkezésre az amerikai Gregory Danielson. A kis Molnár beállítása nem volt jó húzás Peter Stahltól, alig öt perc alatt ugyanis már három fault állt a neve mellett – jött is a helyére Deák Attila. A meccs amúgy nem volt durva: tíz perc alatt csupán 7 faultot osztottak ki a síposok. Szabálytalanság nem volt sok, annál több volt viszont a bosszantó hiba. Finoman fogalmazunk, ha azt írjuk, hogy idény eleji volt a játék. Stahl mester nem véletlenül mondta azt a találkozó előtt, hogy idő kell, amíg megismeri csapatát, lemérheti, melyik játékosa mire lehet képes. Azt, hogy Anthony Dill jó kosaras gyorsan kiderült: a láthatóan túlsúlyos amerikai 8 pontot szerzett az első negyedben, éltette is az Ultra Fanatic. A játék semmit sem változott a második tíz percre: a bosszantó hibák nem maradtak el, sőt Balogh olyan passzt adott az ellenfélnek, hogy azt bármelyik irányító megirigyelte volna. A nézők mindenesetre így is élvezték a játékot, a tábor dobolt, a főlelátó tapsolt – látszott, hogy nagyon várták már az idény kezdetét. Pedig ez a csapat nem az, amelyik tavaly hétről hétre ámulatba ejtette a publikumot: Mike English helyett most Ivory Clark van, Julien Mills-t pedig Jerome LeGrange próbálja feledtetni – egyelőre kevés sikerrel. A félidőben így is vezetett a DKC, mert egy hajszállal többet tett azért, hogy vezessen, ez ellen a Kecskemét ellen pedig ez is elég volt. A szünetben kioszthatta övéit Peter Stahl edző, mert némiképp felgyorsította a játékot a DKC. Egy-egy szép felvillanás sem hiányzott már a dombóváriak játékából: LeGrange például saját tengelye körül forogva, a levegőben adott szenzációs passzt Dillnek, Bódi pedig úgy vágott be egy triplát, hogy miután elengedte a labdát, már fordult is ünnepelni pontjait. Állva is hagyta a Kecskemétet a Vasút, amely ebben a felvonásban ráduplázott ellenfelére. A 14 pontos előny több mint biztató volt a záró tíz perc előtt – nem is engedte ki a kezéből a Vasút. Igaz a látogatók a végén olyan bohózatba illő húzásokkal rukkoltak elő, hogy szégyen lett volna, ha ettől a brigádtól kikap a Dombóvár. A Stahl-csapat tehát kissé nyögvenyelősen ugyan, de hozta a kötelezőt, nyerte az első meccset, és immáron Miroslaw Lopatkával kiegészülve készülhet a nyíregyházi kirándulásra. Az Univer kispadján ülő Zsoldos András pedig csóválhatta a fejét. Szegény annak idején az Atomerőmű SE kispadján sikert sikerre halmozott, most meg egy olyan gárdából kellene csapatot kovácsolnia, amelyben a légiósok fele még a szerelést sem érdemli meg. És ez még ebben a nem túl színvonalas magyar bajnokságban is szemet szúr.

Így látta a mérkőzést a két szakvezető
Peter Stahl: – Tipikus szezonnyitó mérkőzés volt. Mindkét csapat nagyon idegesen játszott, ez rányomta a bélyegét a találkozóra. Az utolsó öt percre elbizonytalanodtunk, de megérdemelten nyertünk.
Zsoldos András: – Támadásban és védekezésben is nagyon pontatlanok voltunk, amikor peddig lett volna esélyünk, akkor nem hagyták, hogy éljünk vele.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!