Sport

2009.05.13. 22:18

Örömjátékkal rukkolt elő a címvédő ellen az Atomerőmű SE

A férfi kosárlabda NB I-ben az Atomerőmű SE elsősorban a jó védekezésének köszönhetően győzött az elődöntő három nyert mérkőzésig tartó párharcának első összecsapásán.

TEOL/Hanol Erzsébet

Atomerőmű SE–Falco-SZOVA KC Szombathely 89–73 (22–22, 15–19, 28–16, 24–16). Paks, 1200 néző. V: Cziffra Cs., Kapitány G., Bognár T. ASE: Mészáros Z. 7/3, ENGLISH 17, WILLIAMS 20/9, GOSA 18, Csaplár-Nagy E. 5/3. Csere: Gulyás 7, I. Johnson 10, Kiss Zs. 5/3. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav. Szombathely: KÁLMÁN 20/6, Hudson 2, CSIRICS 24/12, Perincsics 15/3, Horváth Z. 3/3. Csere: Vrsaljko 6, Vida, Lakatos, Pankár 3/3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 10–13, 15. p.: 31–29, 25. p.: 52–50, 35. p.: 77–69.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Michael English (fehér mezben) volt a paksiak legjobbja a Falco elleni elődöntő első meccsén (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Hétközi meccs ide vagy oda, a hangulatra nem lehetett panasz az Atomerőmű SE–Falco KC összecsapáson, végtére is az elődöntő első mérkőzésén feszültek egymásnak a felek. A rajt a vendégeknek sikerült jobban, akik Perincsics és Kálmán tripláival indítottak, hazai oldalról Gosa részéről érkezett először válasz, majd mielőtt nagyon meglóghatott volna a címvédő, a többiek is megkezdték a pontgyártást. Különösen Englishnél volt már ekkor is jó kezekben a labda. Így Szekulovics mester gondolta elsőként úgy, hogy időkérésre lesz szüksége. Azonban az első negyed így is döntetlenre végződött. A folytatásban hiába lépett meg hat ponttal is az ASE (31–25), a Falco előbb felzárkózott – egy ideig hol itt, hol ott volt az előny –, majd a szombathelyiek átvették a vezetést. Nemcsak a pályán folyt a harc, a két szerb mester megmutatta mi is az a balkáni temperamentum. Tovább szítva az amúgy sem nyugodt hangulatot.

A harmadik felvonásban Gosa és Gulyás révén pillanatok alatt elolvadt a félidei 37–41-s vendégelőny, sőt mintha még az eddigieknél is elszántabb atomos csapat tért vissza az öltözőből. Főként az addig önmagához gyenge teljesítményt nyújtó Williams formajavulása volt szembetűnő. A vendégek ponfelelősei, Kálmán és Csirics teljesítménye visszaesett, a csapatkapitány például csak büntetőből volt eredményes. A 27. percben kialakult tíz pontos különbség (60–50) már alig csökkent. A záró tíz percben még néhány pontra fel tudtak zárkózni a vendégek, Csirics távoli dobásai ismét célba értek, de az ASE örömjátékéval a többiek nem tudták felvenni a versenyt. Így nemcsak a mérkőzés előtt, hanem a lefújás után is joggal repültek a pályára a pénztárgépszalagok.

Így látta a meccset a két szakvezető
Dzunics Braniszlav:
– A második félidőben megtaláltuk a játék ritmusát, jobb lett a védekezésünk, majd támadásban is feljavultunk, ez meglátszik az eredményen.
Szrecsko Szekulovics: – Mindkét csapat nagyon jól játszott. Az első félidőben mi voltunk a jobbak, de a 3. negyedben visszaesett a koncentrációnk, ezt kihasználta a Paks. Csirics és Kálmán nyújtott kiemelkedőt, de egy ilyen ASE ellen legalább három pluszteljesítményre lenne szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!