Sport

2010.07.10. 07:24

Hiányos a hódmezővásárhelyi nevezés, ugrásra kész az UKSE

A Magyar Kézilabda Szövetségben csütörtökön elkészítették a 2010/2011-es bajnokság sorsolását.

TEOL/B.L.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Vasas Edina (a labdával) és társai kedden kezdik a felkészülést (Fotó: Löffler Péter)
[/caption]

A párosítás szerint az első fordulóban ASA-Consolis Hódmezővásárhelyi NKC–Győri Audi ETO KC összecsapást rendeznek. Hogy lehet ez? A csongrádi alakulat kiharcolta NB I-es tagságának meghosszabbítását, hiszen a 10. helyen zártak a májusban befejeződött pontvadászatban. A jogot tehát megszerezte a HNKC, miközben sem a szakmai, sem az anyagi feltételek nem adottak az élvonalra. A felnőtt játékosok mind eligazoltak, leszámítva néhány ifjúsági- és serdülőkorú kézilabdázót, nincs csapat az egyesület mögött. Az indulási jog azonban nagy érték, Mucsi Tamás ügyvezető ezért nevezett az élvonalra.

Ugyanakkor a többi osztályt is érinti, hogy végül hogyan dönt az MKSZ illetékes bizottsága, hiszen augusztus elején a csapatok már a konkrét időpontokat egyeztetik. Éppen ezért a grémium szűk határidőt szabott a klubnak: július 15-ig kell rendeznie hiányos nevezését. Mivel a csapatnak több millió forintos köztartozása van, ezért eleve nem tudott ún. nullás APEH-igazolást bemutatni, valamint a 35 millió forintos licencgaranciáról sem tudtak nyilatkozni. Ha a jövő hét elejéig nem rendezik az okmányokat, akkor elveszítik az indulási jogot. Az információk szerint a hiánypótlásra kevés az esélye az anyagilag ellehetetlenült klubnak.

A benyújtott szándéknyilatkozatok alapján az UKSE Szekszárd esélyes arra, hogy tizenkettedikként csatlakozzon az NB I-es mezőnyhöz.
A szövetségben folyamatos egyeztetés zajlik a bizottság első embere, Vass Sándor és Sinka László elnök között. A döntéshozók fejében valószínűleg az is megfordul, hogy az idén ne forduljon elő a tavalyihoz hasonló helyzet. Akkor a Hunniánál menetközben elfogyott a pénz, az ifikkel teletűzdelt csapat pedig 60 kapott gól alatt nem úszta meg a mérkőzéseket.      

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!