Sport

2010.07.07. 05:44

Kertai és Kész repítette a Sióagárdot

Nyolc, négy, öt. Ezek nem a lottó nyerőszámai, ennyi gólt lőtt a megyei III. osztály Keleti csoportjában a bajnok Sióagárd csapata utolsó három meccsén.

Balázs László

Simon Ferenc edző együttese a 24. fordulóban állt az élre, kihasználva a Németkér hazai botlását (Németkér–Dunaszentgyörgy 1–1). A sereghajtó Zomba ellen már a félidőben ötnél tartottak Kertaiék – a csatár egyébként öt találattal vette ki a részét a 8–0-s sikerből. A két csapat ekkor azonos pontszámmal (47) állt, de a Sió-parti egylet eggyel több győzelmének köszönhetően a tabella élén találta magát. Az utolsó előtti fordulóban a tavalyi bajnok Mórágyot idegenben győzték le Szegediék (2–4); Rauth Mihály csapata nagy csatában verte a Bátaapátit (3–2).

A döntés az utolsó fordulóra maradt. Oroszék nem tették meg azt a szívességet, hogy kikapnak Tengelicen (1–5), a Németkér viszont vereséget szenvedett a nagyot hajrázó Fadd otthonában (1–0). S hogy mennyire támadószellemű gárda a Sióagárd, azt bizonyítja, hogy messze ők lőtték a legtöbb gólt (84), a 33 kapott sem kevés, de ennek ellenére is plusz 51 volt a gólkülönbségük. A csapat adta az osztály gólkirályát: Kertai Imre 32 gólig jutott, Kész Gábor 21 góllal a lista harmadik helyén végzett. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!