Sport

2010.09.02. 14:35

Szakály Viktor is harcol az indulásért

Szombaton 10 órakor az ifjúsági korú férfi kajakosok 21 kilométeres egyéni versenyszámával kezdődik a felnőtt és ifjúsági maraton vb válogató Győrött.

TEOL/M.D.

Tolna megyét felnőtt vonalon Szakály Viktor képviseli. Az Alois-Dallmayr Tolnatext KKSE kétszeres világbajnok kiválósága egyesben száll vízre 13 órától. Ebben a kategóriában indul a válogató legerősebb mezőnye, a 30 kilométeres távon edzője szerint Salga István, Boros Adrián, Noé Milán, valamint Gyökös Lajos lehet a legkomolyabb ellenfele Szakálynak, de Barina Balázs szerint a 35 éves, rutinos kajakosnak reális esélye van kijutni a banyolesi világbajnokságra.

Szakály szeretett volna párosban is indulni, ám nem talált megfelelő párt. Az eredeti tervek szerint Gyökös Lajossal indult volna, de ő egyéb elfoglaltsága miatt nem tudta vállalni, Bucher Barnabás pedig a tanulmányai miatt állhatott rajthoz. A riválisok közül Szakály éppen egy hete csapott össze Salgával egy 50 kilométeres versenyen, és a győri klasszis mögött a második helyen ért célba. A tolnaiak kajakosa az időeredményei alapján jó formában van, ám amióta egyedül edz, nincs sok összehasonlítási alapja. Két hónapon keresztül minden másnap teljesítette a 30-40 kilométeres távot, így joggal reménykedik a második hely megszerzésében.

A paksiak kizárólag ifistákkal utaznak Győrbe. Legnagyon esélyesük Somorácz Tamás, aki kategóriájában magyar bajnoknak mondhatja magát. Ő párosban is elindul, így akár még duplázhat is. Kiszli Vanda is jó esélyekkel vág neki a válogatónak, a magyar bajnoki negyedik helyezése után, edzője Bedecs Ferenc ezúttal is az élmezőnybe várja, mind egyesben mind Fenyvesi Rékával párban. A kenusok közül Rohn Richárdottól is szép szereplést remélnek a paksiak. Tapasztalatszerzés céljából indul a serdülőkorú Péri Dávid. A maratoni világbajnokságot szeptember 24-26-án rendezik.

Címkék#Kajak-kenu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!