Sport

2010.11.20. 07:03

Öt aranyéremmel zárták az idei évet az aliscások

Címkék#Elismertek

Remekül szerepeltek a szekszárdi Alisca Nyilai Íjász Egyesület versenyzői idei utolsó versenyükön Kismányokon, ahol 3D-s viadalt rendeztek.

B. L.

A szombati megmérettetésen a kiváló időjárásnak köszönhetően az ország több klubjából több mint száz íjász feszítette íját gumihab állatokra. A Mecsekben kijelölt terepen a célok kihelyezésből adódtak kisebb problémák, hiszen a pálya megálmodói gondosan ügyeltek arra, hogy normál pozícióból ne lehessen meglőni az állatokat, csak kifacsart testhelyzetből lehetett jól célozni.

A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a belógó ágakra és a résnyire szűkült lővonal kialakítására. A nehézségek ellenére jó napot zártak a szekszárdiak, öt versenyző nyakába akasztották az aranyérmet jelképező fakorongot.

Aranyérmes: Bükszegi Norbert, Gaszler Viktória, Till János, Domonkos Erzsébet, Balogh László.

A szekszárdi Piros Roland vasárnap Csákváron szerepelt. A 16 éves fiú a nagyon kemény pályán, az erős mezőnyt felvonultató felnőtt férfi tradicionális kategóriában bevállalta, hogy 25 rutinos versenyzővel együtt küzd meg a pontokért. (A résztvevők között volt Európa Kupa helyezett lövő is.) A 24 célon át tartó feszült hajsza végén Piros Roland egy ponttal szorult le a dobogóról, s végül az előkelő negyedik helyen végzett.

Kitűnő teljesítményének köszönhetően ott lesz a januári ausztriai Európa Kupára utazó magyar csapatban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!