Sport

2010.12.16. 10:27

Egy menedzseriroda segít játékost keresni az UKSE-nek

Annak ellenére, hogy nulla ponttal tök utolsók, bíznak a bennmaradásban az UKSE Szekszárd NB I-es női csapatánál.

TEOL/Balázs László

Az elmúlt héten a már hagyományosnak mondható siklósi edzőtáborban múlatta az időt a kék-sárga együttes. Fauszt Éva és Mizsák Dorina műtétje után nem tarthatott társaival, Kopecz Barbara belázasodott, így idő előtt, csütörtökön hazautazott.

– Naponta háromszor edzettünk, vegyes felkészülést csináltunk a hat nap alatt, azaz nem tiszta alapozás volt, taktikai feladatok is szerepeltek a programban – ismertette Kovács Jenő, a szekszárdiak vezetőedzője. – A pihenők alatt sem tétlenkedtünk, az utolsó négy bajnoki mérkőzésünket elemeztük videón.

A tréner elmondta, hogy az augusztus közepén műtött irányító, Vasas Edina minden gyakorlatot végigcsinált, s várhatóan már január végén pályára léphet. Nincs ilyen jó állapotban a csapatkapitány, Horváth Szimonetta térde. A 26 éves kézilabdázónak állandó fájdalmai vannak, így nála további vizsgálatokra – rosszabb esetben műtétre – van szükség. 

– Látjuk a korlátainkat, mindenképpen szeretnénk megerősíteni a csapatot. Egy jobbkezes átlövő és egy irányító szerződtetése tervben van – folytatta az edző. –  Kapcsolatban vagyok francia-spanyol és szerb-horvát vonalon érdekelt menedzserirodával, sőt a román élvonalból is ajánlottak több játékost. Nagyon nehéz jó kézist találni, olyat aki megfelel a céljainknak és árban is elérhető.

Január 5-én már Magyar Kupa nyolcaddöntő mérkőzést játszik otthon az UKSE a két brazilt igazoló Siófok KC-val (19 óra), január 9-én pedig a Győri Audi ETO KC vendégeként kezdi tavaszi szereplését a csapat.

– Bízom benne, hogy játékosaim feldolgozták az őszi kudarcokat. Nincs sok időnk, remélhetőleg ez a néhány hónap elég volt arra, hogy alkalmazkodjanak az NB I stílusához és tempójához. Bizakodva várjuk a tavaszt. Az alapszakaszban szeretnénk olyan játékot mutatni és pontokat elcsípni, ami remény adhat az áprilisban kezdődő rájátszásra. A playoffban ki kell harcolnunk a bennmaradást – jelentette ki határozottan Kovács Jenő.

Ma az NB I/B Nyugati-csoportjának listavezetőjével, a Mohácsi TE csapatával idegenben játszik edzőmeccset az UKSE, december 22-én Dunaújvárosban két felkészülési mérkőzés vár Gulyáékra, 29-én hazai pályán szintén két találkozóval készülne a folytatásra a szekszárdi alakulat – egyelőre ellenfél nélkül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!