Sport

2010.12.28. 11:55

ESZI Kupa: Plakész–Tanya Csárda döntőt rendeznek

Címkék#Paks

Az ESZI sportcsarnokában szerdán 15 órától rendezik a legrangosabb paksi téli focitorna helyosztó mérkőzéseit.

TEOL/B. L.

A huszonegyedik ESZI–Duna Sport Kupán a tíz NB I-es játékost soraiban tudó Tanya Csárda eddig minden mérkőzését magabiztosan nyerte, csak a rutinos spílerekből álló ESZI csapata tartotta velük a lépést – amíg bírták erővel. 
Az már eldőlt, hogy a hetedik helyen a baráti társaságból verbuválódott Young Boys végzett. A hatodik pozíció várományosa a megyei I. osztályban szereplő Madocsa gárdája. Az alsóház legjobbja az FC Fabrostone együttese.

A kisdöntő (16 órakor kezdődik) óriási csatának ígérkezik, hiszen a rájátszásban sem bírt egymással a Spáten Sörpatika és az ESZI. Csak jégkorong meccseken látható büntetőkkel dőlt el az összecsapás. A döntőben (kezdés 17.30) a neves NB I-es játékosokkal teletűzdelt Plakész (Éger, Böde D., Fiola) és a Tanya Csárda (Bartha, Buzás A., Gévai, Nagy I., Szabó J., Vayer) csapata lép pályára. A jól szereplő csapatok idén is – a Paksi Atomerőmű Zrt. és a Duna-Sport Kft. felajánlásának köszönhetően – komoly tárgyjutalomban részesülnek.

Az egyéni különdíjak győzteseit még jótékony homály fedi: a gólkirály jelölt az eddig legtöbb gólt szerző Nagy István (Tanya Csárda), de szorosan követi őt higanymozgású csapattársa, Fröhlich Roland. A legjobb kapus címéért Müller Róbert (Tanya), Pokorni Péter (ESZI) és Tóth Ferenc (Plakész) verseng. A legjobb játékos díját a csapatok szavazatai alapján ítélik oda.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!