Sport

2010.12.08. 12:57

Lisztes Krisztián szerződést bontott a Paksi FC-vel!

Lisztes Krisztián szerződést bontott Paksi FC-vel. A középpályás a szezon befejezését követően kérte a klub vezetőit, hogy közös megegyezéssel bontsák fel nyárig érvényes megállapodását.

TEOL

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Lisztes Krisztián (zöldben) az új idényben már nem ölti magára a Paksi FC szerelését (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

A 34 éves középpályás kevés játéklehetőséget kapott az őszi idényben remeklő PFC-ben. „Még néhány évet szeretnék eltölteni a futballban, de ezt nem a pálya széléről szeretném tenni, játszani akarok. Az ősszel a PFC kiválóan szerepelt, sajnos én ebből nem vehettem ki a részem. Egy olyan klubhoz szeretnék igazolni, ahol nagyobb szerephez juthatok. Az utolsó félévet leszámítva nagyon jól éreztem magam Pakson, és szurkolok a srácoknak, hogy tavasszal is folytatódjon a jó szériájuk, és egy remek eredménnyel zárják a 2010/2011-es idényt” – mondta Lisztes.

A Paksi FC 2009 nyarán igazolta le Lisztes Krisztiánt, az irányító az elmúlt szezonban 23 mérkőzésen lépett pályára az atomvárosiak színeiben, és két gólt szerzett. Mindkettő emlékezetesre sikeredett: egyiket a Ferencváros ellen, az Üllői úton, egy 20 méteres szabadrúgásból érte el, míg a másikat hazai pályán, a Diósgyőr ellen szerezte. Utóbbi gól nagyon hosszú negatív szériát tört meg, a Paksi FC tizenegy sikertelenül (öt döntetlen, hat vereség) megvívott mérkőzés után a korábbi 49-szeres válogatott találatával nyert.

Lisztes a 2010/2011-es idényben hat mérkőzésen kapott lehetőséget Kis Károly vezetőedzőtől, összesen 204 percet töltött a pályán, de egyszer sem volt a kezdőcsapat tagja. Igaz, a remeklő Paksi FC-be nem volt könnyű bekerülni, Lisztesről pedig mindenki tudja, hogy a lába – bár sok műtét után teljesen meggyógyult – igazán sosem lesz már tökéletes. A Werder Bremen és a VfB Stuttgart korábbi klasszisa az NB I-ben eddig 123 mérkőzésen lépett pályára és 25 gólt szerzett. Egyelőre megtippelni sem lehet, hogy melyik csapat színeiben növelheti a számokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!