Sport

2010.12.03. 06:32

Válságkezelésre készülnek

Sorozatban ötödik győzelmére készül pénteken az Atomerőmű SE NB I-es férfi csapata a nehéz helyzetbe kerülő kisalföldi együttes ellen.

Balázs László

A nehéz helyzetekben derül ki igazán, hogy egy csapaton belül mennyire erős a kohézió. Annak ellenére, hogy Sopronban „válság" van – legutóbbi négy összecsapásán vesztesen hagyta el a pályát Soproni KC –, nem mondanak le a céljaikról: bravúrgyőzelmekben és a nyolc közé jutásban bíznak továbbra is. Előbbi már majdnem a legutóbbi fordulóban összejött, az EuroChallenge Kupában menetelő Szolnoki Olaj KK volt MKB Aréna vendége.

Az ex szolnoki Thomas Kelleyt és Molnár Andrást is felvonultató hazaiak kemény ellenfélnek bizonyultak (71–81), az utolsó negyed közepéig győzelmi esélyük is volt, a záró öt percet azonban 21–4-re a látogatók nyerték. A Sopronban Darian Townes dupla-duplával zárt (15 pont, 11 lepattanó), mellette Thomas Kelley 14 pont (6 gólpassz) és Molnár András 14 (6 kiharcolt fault) emelkedett ki az SKC-ból.

Bokor Ákos, a Kis Rába menti Takarék-Soproni KC ügyvezetője az egyesület honlapján megjelent interjúban türelmet és összefogást !!!! kért a szurkolóktól. A mindig korrekten nyilatkozó vezető kiemelte, az utóbbi hetek történései után nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Két meghatározó játékosukat, Charles Brookst és Pojbics Szabolcsot is sérülés miatt, a ZTE elleni bajnokin veszítették el a kék-fehérek, ráadásul a közvetlen riválisai ellen nem tudott nyerni a csapat.

Robert Jarvis érkezéséről elmondta, hogy gyors és olcsó megoldást kerestek. Az ügyvezető határozottan kijelentette: nincs edzőkérdés! Meszlényi Róbert továbbra is élvezi a vezetőség bizalmát. Bokor Ákos a legfontosabb feladatnak Jarvis beépítését és az összefogást emelte ki; a gárdának ismét meg kell tanulnia nyerni.

Az biztos, hogy a Sopron pénteken Pakson is az utolsó leheletéig küzdeni, hajtani fog. Horváth Imre együttesének fontos lenne, hogy a három rangadónak – ötmeccses győzelmi szériával a háta mögött – „lendületből" menjen neki.

Szombathelyen a Falco KC, otthon a Szolnoki Olaj KK, majd idegenben a bajnoki címvédő Zalakerámia ZTE KK ellen játssza az őszi szezon utolsó három mérkőzését az ASE. A tavalyi pontvadászatban Pakson 86–76-ra, a hűség városában 83–79-re győzött a piros-kék csapat. A csapatban mindenki bevethető, Horváth Imrének már csak néhány órája van, hogy kitalálja, melyik három amerikai légióst nevezi a találkozóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!